Cele mai citite
 


Se caută un amplasament pentru Spitalul de Urgenţă
marţi, 21 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Iaşi, 21 aprilie /Agerpres/ - Deputatul PD-L de Iaşi, Petru Movilă, vrea ca viitorul Spital Regional de Urgenţe să fie construit pe platforma fostului combinat de utilaj greu (CUG) sau în apropiere de Antibiotice SA.

Democrat-liberalul ieşean i-a propus primarului social democrat Gheorghe Nichita ca viitoarea locaţie a Spitalului Regional de Urgenţe să fie în zona CUG, în prezent SC Fortus SA.

”Fostul combinat deţine o suprafaţă de teren de circa 150 de hectare. Din aceasta, doar 50 de hectare sunt afectate de unităţi de producţie. Trebuie văzut dacă firma în cauză nu are datorii către municipalitate şi finanţele locale. Propunerea mea este ca Fiscul să găsească o modalitate de compensare, pentru ca, în contul datoriilor la stat întregistrate de unitate, să preia 7 sau 10 hectare. Această locaţie mi se pare una foarte potrivită pentru viitorul Spital de Urgenţe, deoarece terenul este racordat la utilităţi şi aflat în apropierea şoselei de centură, ceea ce ar asigura accesul terestru al ambulanţelor”, a spus Movilă.

Un alt posibil amplasament, susţine politicianul, este în zona fabricii de medicamente Antibiotice SA. Movilă recunoaşte că şi în acest caz ar putea exista impedimente, întrucât terenurile aparţin unor persoane fizice.

Iniţial, politicienii şi autorităţile sanitare au declarat că Spitalul Regional de Urgenţe va fi construit pe un teren de pe şesul Bahluiului. Fiind o regiune inundabilă, locaţia a fost mutată în cealaltă parte a oraşului, în zona Dancu, dar şi aici s-au găsit inconveniente. Recent, primarul Nichita a propus alocarea a 12 hectare în zona Moara de Vânt, locaţie care a fost promisă în urmă cu un an tinerilor fără locuinţă. AGERPRES/(Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Iaşi: Deputatul Petru Movilă anunţă mutarea locaţiei Spitalului Regional de Urgenţe Autorităţile locale şi centrale nu sunt decise în ceea ce priveşte amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe de la Iaşi, locaţia acestuia fiind schimbată, a declarat luni, deputatul PDL Petru Movilă, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.
Iaşi: Viitorul Spital Regional de Urgenţe va fi construit în zona Moara de Vânt, susţine primarul municipiului Primarul Mihai Chirica a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că viitorul Spital Regional de Urgenţe va fi construit în zona Moara de Vânt.
Iaşi: Autorităţile locale vor Spital regional de urgenţe la Miroslava Autorităţile locale doresc ca viitorul Spital Regional de Urgenţe din Iaşi să fie construit în comuna Miroslava, în apropierea fabricii de medicamente Antibiotice SA, deşi ministrul Sănătăţii anunţa, la începutul lunii, că Spitalul Regional de Urgenţe Iaşi va fi construit în comuna Holboca.
Iaşi: Deputatul Movilă vrea clarificarea situaţiei de la Socola Deputatul PDL Petru Movilă doreşte clarificarea situaţiei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, din Iaşi, motiv pentru care parlamentarul a avut o întrevedere cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi cu Doru Bădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)...