Cele mai citite
 


MS: 15 persoane infectate cu West Nile, confirmate până în prezent în România
duminică, 5 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că, până în prezent, în România au fost confirmate 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare - Cantacuzino.
Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES de MS, la cele 7 cazuri confirmate la începutul acestei săptămâni, se adaugă confirmarea a 2 cazuri din lotul 1 de investigaţii (din cele aflate luni, 30 august, în curs de evaluare) şi încă 6 cazuri noi, confirmate până în prezent.
Au fost confirmate câte un caz în judeţele Dolj, Alba, Buzău, Cluj, Ialomiţa, Galaţi, Sibiu, Bucureşti şi Teleorman, două cazuri în judeţul Mureş şi patru la Constanţa.
Ministerul Sănătăţii precizează că, în prezent, există în investigare clinică, epidemiologică şi de laborator alte două noi cazuri probabile.
'Starea de sănătate a bolnavilor care primesc asistenţă medicală de specialitate în unităţile sanitare cu paturi este bună, 5 pacienţi fiind externaţi până în acest moment. Nu au mai fost înregistrate decese', se arată în comunicatul de presă.
Specialiştii în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă, să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor şi să îndepărteze recipientele de apă stătută.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii solicită intensificarea colaborării dintre DSP-uri, Instituţia Prefectului şi administraţiile publice locale pentru realizarea măsurilor specifice de prevenire.
Infecţia West Nile apare la populaţia adultă şi poate avea efecte mai grave în cazul persoanelor care au alte boli asociate, se mai arată în comunicatul MS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: 20 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul West Nile În România sunt confirmate în prezent 20 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino.
MS: În România sunt confirmate 25 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile În România sunt confirmate, în prezent, 25 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare ...
Încă trei noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, confirmate de Ministerul Sănătăţii Încă trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile au fost confirmate în România, însă nu au mai fost înregistrate decese, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul...
MS: Un nou deces în urma îmbolnăvirii cu West Nile Ministerul Sănătăţii (MS) a informat miercuri că s-a înregistrat un nou deces din cauza virusului West Nile, numărul total al celor care au murit ajungând la patru.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
MS recomandă populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva virusuluiI West Nile Ministerul Sănătăţii (MS) a recomandat luni populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva infectării cu virsul West Nile. Printre aceste măsuri se numără evitarea expunerii la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor chimice repelente împotriva ţânţarilor...