Cele mai citite
 


Jucător de oină, depistat cu virusul West Nile
duminică, 5 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tânăr de 18 ani, component al echipei de oină din Râmnicu Sărat, a fost depistat cu virusul West Nile.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, tânărul s-a aflat în luna august în cantonament la Constanţa, timp în care a fost cazat la liceul agricol din localitate.
În prezent, el se află internat la Secţia Boli Contagioase a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.
Comunicatul DSP precizează că băiatul a intrat în contat cu 26 de persoane, din care 16 au fost în anchetă epidemiologică, fără a prezenta simptomatologie, urmând să fie verificaţi şi ceilalţi 10.
Este primul caz confirmat în judeţul Buzău, dar, până vineri, potrivit DSP, au mai fost înregistrate patru suspiciuni de îmbolnăvire.
Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că, până în prezent, în România au fost confirmate 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare - Cantacuzino.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Al doilea focar de hepatită epidemică identificat la Râmnicu Sărat Buzău, 21 sep /Agerpres/ - Aproape 20 de persoane din municipiul Râmnicu Sărat au fost depistate cu virusul hepatic A, informează marţi un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău.
Buzău: Două cazuri de meningită cu virus West Nile, confirmate; suspiciune de boală la o a treia persoană Două cazuri de meningită cu virus West Nile, transmis de ţânţari, au fost confirmate recent în judeţul Buzău. Totodată, a fost semnalat un al treilea caz, în stadiu de suspiciune, analizele fiind trimise la laboratorul central din Capitală.
MS: 15 persoane infectate cu West Nile, confirmate până în prezent în România Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că, până în prezent, în România au fost confirmate 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare...
Buzău: Peste 300 de persoane au ajuns la spital înţepate de căpuşe Un număr de 320 de persoane din judeţul Buzău au ajuns la spital în ultimele două luni în urma înţepăturilor de căpuşe, iar o fetiţă în vârstă de 13 ani din Râmnicu Sărat a fost diagnosticată cu boala Lyme.
Tulcea: Primul caz de infecţie cu West Nile în judeţ, confirmat la Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului West Nile în cazul unei persoane, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Tulcea.
Buzău: Anchetă la o şcoală cu focar de hepatită Inspectoratul şcolar judeţean Buzău a demarat vineri o anchetă la Şcoala nr.3 din Râmnicu Sărat după ce părinţii au refuzat să-şi mai trimită copiii la cursuri din cauza focarului de hepatită virală A.