Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Spitalele nu respectă normele de prevenire a incendiilor
duminică, 5 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Controalele efectuate la sfârşitul lunii august în cele cinci unităţi spitaliceşti cu paturi din judeţul Bistriţa-Năsăud au arătat că spitalele nu respectă toate normele de prevenire a incendiilor, astfel încât o tragedie de genul celei produse la Maternitatea Giuleşti să nu se mai repete.
'Cu ocazia acţiunilor de control desfăşurate în perioada 23-31 august, s-au constatat nereguli privind obţinerea autorizaţiei sau avizului de securitate la incendiu, identificarea şi evaluarea riscurilor de incendiu, inexistenţa unor dispoziţii scrise cu privire la responsabilităţile pe linia prevenirii incendiilor şi evacuarea în caz de incendiu, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, starea necorespunzătoare a unor tablouri şi instalaţii electrice', se arată în comunicatul de presă remis vineri AGERPRES de către Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.
Rezultatele controalelor au fost analizate vineri în cadrul unei şedinţe conduse de prefectul Cristian Florian, la care au participat reprezentanţii Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia de Sănătate Publică, managerii unităţilor sanitare cu paturi, primarii oraşelor Beclean şi Năsăud şi ai comunelor Prundu Bârgăului, Teaca şi Uriu.
Potrivit documentului citat, în cadrul întâlnirii s-a stabilit ca managerii să evalueze necesarul de fonduri cu privire la instalaţii şi dotări şi să solicite consiliilor locale alocarea fondurilor necesare, iar în perioada imediat următoare să soluţioneze problemele de natură organizatorică.
De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va întocmi un program pentru desfăşurarea de aplicaţii practice privind evacuarea în caz de incendiu, în fiecare unitate sanitară cu paturi din judeţ, urmând ca, după 15 septembrie, să fie întocmit un asemenea program şi pentru unităţile şcolare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Dotarea materială a ISU prin fonduri europene continuă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud va beneficia de două noi autospeciale de intervenţie achiziţionate cu fonduri europene în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord - etapa...
Bistriţa-Năsăud: Primarii, de acord să preia spitalele numai dacă se asigură finanţarea Problema preluării celor cinci unităţi cu paturi din judeţul Bistriţa-Năsăud de către autorităţile locale, în cadrul procesului de descentralizare a sistemului sanitar, nu este agreată de primari, dacă nu va fi asigurată şi finanţarea pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere.
Sălaj: Nereguli în apărarea contra incendiilor, în toate spitalele din judeţ Un total 87 de nereguli au fost constatate în toate cele 11 unităţi sanitare cu paturi din Sălaj la controalele efectuate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Porolissum' şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului.
Galaţi: Nereguli la Maternitatea Spitalului Judeţean O echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a descoperit marţi mai multe nereguli la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din localitate şi la secţia Neonatologie, în urma unui control de specialitate care va extins la toate spitalele din judeţ.
Bistriţa-Năsăud: Bărbat rănit în urma exploziei unui tub de oxigen Proprietarul unui imobil din comuna Rebrişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost rănit, în noaptea de duminică spre luni, în urma exploziei unui tub de oxigen aflat într-o anexă a gospodăriei, explozie declanşată de un incendiu care a cuprins zona în care se aflau centrala termică şi materialul lemnos...
Caraş-Severin: Simulare de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa Un incendiu a izbucnit, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, mobilizând întreg personalul medical, pe lângă pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. Aceştia au ajuns la faţa locului cu trei autospeciale pentru a interveni la stingerea flăcărilor. Din fericire, a fost...