Cele mai citite
 


Iaşi: Spitalele nu au planuri de intervenţie împotriva incendiilor
duminică, 5 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Majoritatea spitalelor ieşene nu pot fi considerate sigure în ceea ce priveşte protecţia împotriva incendiilor, susţin reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe Iaşi.
Ştefan Lazăr, şeful ISU Iaşi, a spus, vineri, că în urma controlului efectuat în perioada 23-31 august în cele 124 unităţi medicale din judeţul Iaşi au fost constatate 152 de nereguli, motiv pentru care s-au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale, din care 35 avertismente şi 11 amenzi în cuantum de 18.000 de lei.
'Nu aş dori să fac un clasament, cert este că majoritatea unităţilor sanitare din judeţ au probleme din acest punct de vedere. Ceea ce s-a întâmplat la Maternitatea Giuleşti se poate întâmpla în orice unitate sanitară din ţară. (...) Toate spitalele din municipiu şi din judeţ au nereguli mai mari sau mai mici, toate au probleme', a declarat col. Ştefan Lazăr, şeful ISU Iaşi.
Potrivit raportului ISU, atât Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Elena Doamna cât şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă, dar şi Spitalul de Recuperare, Spitalul CFR, Spitalul de Neuropsihiatrie Socola, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Urgenţe, Spitalul de Boli Infecţioase, Institutul de Gastroenterologie nu au planuri de intervenţie împotriva incendiilor.
Situaţia este cu atât mai dificilă cu cât la Spitalul Sfântul Spiridon, la Maternitatea Elena Doamna şi la Spitalul de Boli Infecţioase nu există în organigramă un post pentru o persoană care să aibă atribuţii pentru apărarea împotriva incendiilor. La Spitalul de Neurochirurgie, pompierii au constatat că a fost blocată cea de-a doua cale de evacuare de la etajele 3 şi iar la etajul 7 drumul este blocat de fişetele metalice cu arhiva pacienţilor.
Reprezentanţii ISU au rămas uimiţi când au constatat că la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Elena Doamna, uşile de la pavilioanele 1 şi 2 se deschid în sens invers evacuării persoanelor.
În timpul controalelor efectuate la Spitalul de Neruopsihiatrie Socola, la secţiile acestuia de la Şipote şi Bârnova şi la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă s-a constatat că instalaţiile electrice au contacte imperfecte la conexiuni şi legături, îmbinările sau capetele conductorilor erau neizolate, fapt care putea declanşa oricând un incendiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Victima unui accident rutier a născut la Spitalul de Neurochirugie O echipă de obstetricieni şi neonatologi de la maternitatea Cuza Vodă, condusă de dr. Elena Mihălceanu, s-a deplasat, marţi după amiaza, la Spitalul de Neurochirurgie pentru a efectua o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a încercat să salveze viaţa fătului unei tinere, victimă a unui accident...
Iaşi: Şeful CJ a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a semnat, luni, contractul de finanţare pentru Proiectul 'Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi'.
Iaşi: Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare a Ministerului Sănătăţii, conform căreia acestea sunt incluse în categoria a II-a, singura excepţie fiind Spitalul "Sfântul Spiridon", clasificat în categoria I, dar şi acesta cu amendamente de conformare până la sfârşitul anului.
Iaşi: CJ va reabilita clădirea ambulatoriului de obstetrică ''Cuza Vodă'' pentru a arăta ca la începutul secolului XX Ambulatoriul de Specialitate Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă', din Iaşi, al cărui imobil este considerat a fi monument istoric, va fi reconsolidat şi modernizat, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.
Iaşi: O echipă de medici de la Maternitatea 'Cuza Vodă' a efectuat o operaţie intrauterină, în premieră naţională O echipă de medici de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, prof.univ.dr Mircea Onofriescu, managerul spitalului.
Iaşi: Maternitatea 'Elena Doamna', racordată la sistemul centralizat de termoficare Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Elena Doamna' va fi racordat la sistemul centralizat de termoficare, cu modul termic individual, au anunţat reprezentanţii instituţiei.