Cele mai citite
 


Vaslui: Spitalele din judeţ amendate pentru nerespectarea normelor împotriva incendiilor
duminică, 5 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Podul Înalt' (ISU) Vaslui a verificat, săptămâna trecută, toate spitalele vasluiene pentru a vedea dacă în respectivele unităţi sunt respectate normele de apărare împotriva incendiilor.
Potrivit reprezentanţilor ISU Vaslui, în urma controalelor din spitale s-au constatat 329 de încălcări ale normelor de prevenire şi stingere a incendiilor, motiv pentru care au fost aplicate şi 19 sancţiuni contravenţionale, şase amenzi în cuantum de 8.000 lei şi 13 avertismente.
'La unele spitale nu s-a asigurat identificarea şi evaluarea riscurilor de incendiu din unitate şi nu s-a asigurat corelarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor cu natura şi nivelul riscurilor. Nu la toate spitalele au fost elaborate instrucţiunile de apărare împotriva incendiilor şi nu s-au stabilit atribuţiunile ce revin salariaţilor la locul de muncă. De asemenea, în unele unităţi nu s-a asigurat verificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor cu personal atestat la termenele stabilite de producător', a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marian Ababaei.
În timpul controalelor, inspectorii ISU Vaslui au mai descoperit instalaţii electrice cu defecţiuni sau improvizaţii fără o protecţie corespunzătoare faţă de materialele combustibile din spaţiile în care sunt utilizate.
Pentru două unităţi sanitare din judeţ, Spitalul Municipal 'Dimitrie Castroian' Huşi şi Centrul de Dializa al unei societăţi comerciale din Vaslui nu este întrunită procedura pentru autorizare, potrivit ISU Vaslui.
De asemenea, clădirile spitalelor cu mai mult de 100 de paturi nu sunt echipate cu instalaţii de detectare, semnalizare şi alarmare la incendiu, iar cele cu mai puţin de 100 de paturi cu instalaţii de alarmare.
Pentru toate deficienţele constatate au fost stabilite termene stricte de remediere sau înlăturare a acestora.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
IGSU: Aproximativ 3.000 de sancţiuni aplicate în această săptămână, în urma a 1.180 de controale Personalul specializat din componenţa serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă a desfăşurat, în această săptămână, 1.180 de controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.905 sancţiuni contravenţionale - 2.344 avertismente şi 561 amenzi -, în cuantum de 2.227.904 lei, informează...
Vaslui: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu au fost înregistrate victime Un incendiu a fost înregistrat în noaptea de luni spre marţi, la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, din cauza unui corp de iluminat care a luat foc şi a căzut pe linoleum. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incidentul...
Vaslui: Prefectul anunţă sancţiuni pentru primarii care nu se implică în rezolvarea situaţiilor de urgenţă Prefectul judeţului Vaslui, Levente Csaba Szekely, a cerut, vineri, înfiinţarea unui grup operativ la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă care apar în perioada de iarnă.
Sălaj: Nereguli în apărarea contra incendiilor, în toate spitalele din judeţ Un total 87 de nereguli au fost constatate în toate cele 11 unităţi sanitare cu paturi din Sălaj la controalele efectuate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Porolissum' şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului.
Giurgiu: Exerciţiu de cooperare a forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă în care s-a simulat un incendiu la parcul industrial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a desfăşurat joi un exerciţiu de amploare prin care s-a simulat producerea unui incendiu la un parc industrial, conform purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.