Cele mai citite
 


Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti
duminică, 5 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
'Majoritatea asistentelor ştiu ce au de făcut, important este să le aduci aminte. Acest lucru înseamnă că o să fie un antrenament pentru situaţii de criză deosebite, pentru evitarea unor asemenea tragedii, pentru că, poate, multe luni şi mulţi ani, noi nu am dat atenţie la lucrurile acestea simple, de a instrui personalul, de a face exerciţii cu ei', a precizat Oprescu, aflat într-o vizită de verificare a stadiului lucrărilor de amenajare a secţiei de terapie intensivă a Maternităţii Giuleşti, după incendiul produs în urmă cu câteva săptămâni.
El a adăugat că se vor completa procedurile. 'Chiar şi în această perioadă cât spitalul a fost închis am rugat conducerea Maternităţii Giuleşti să înceapă să repete cu personalul aceste protocoale în funcţiune', a spus edilul-şef al Capitalei.
Potrivit primarului general, pentru evitarea unor evenimente de tipul celui produs la Maternitatea Giuleşti, o să se recurgă la personal contractual pentru supraveghere, care va fi angajat până la sfârşitul anului.
'Este vorba de supravegherea tuturor pericolelor care să fie monitorizate de pompieri şi de partea de instrucţie a personalului medical', a explicat Oprescu.
Primarul general a constatat vineri că prin amenajarea secţiei de terapie intensivă de la Giuleşti se va crea o zonă ferită de imixtiunea aparţinătorilor micilor pacienţi şi se va putea menţine mai bine igiena.
În urma incendiului izbucnit, pe 16 august, la Maternitatea Giuleşti, la secţia de reanimare nou-născuţi cinci bebeluşi au murit, iar şase au suferit arsuri grave.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul general Sorin Oprescu va fi citat în procesul privind maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi citat, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Administraţia Spitalelor Bucureşti în procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
Recursul asistentei de la Maternitatea Giuleşti se judecă pe 30 august Tribunalul Bucureşti va judeca, luni, 30 august, recursul declarat de asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti, în dosarul în care a fost arestată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.
Sistemul de sănătate din România, muribund din cauza reducerilor salariale şi de personal Sistemul de sănătate din România este muribund, clătinându-se sub presiunea reducerilor bugetare decise de guvern. Cazul de la maternitatea Giuleşti este emblematic pentru punctele slabe ale sistemului de sănătate românesc, notează Financial Times /FT/ în ediţia de luni.
Spitalul ''Victor Babeş'' are pentru prima dată o secţie de terapie intensivă Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" are pentru prima dată o secţie de Anestezie Terapie Intensivă (ATI).
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...