Cele mai citite
 


Sindicaliştii cer judecarea în libertate a asistentei medicale de la Spitalul Giuleşti
duminică, 5 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Confederaţia Sindicală Naţională Meridian îşi exprimă dezaprobarea faţă de acuzele nejustificate aduse asistentei Florentina Cîrstea arestată în urma evenimentele petrecute în data de 16 august 2010 la Maternitatea Giuleşti şi solicită judecarea ei în stare de libertate, conform unui Comunicat de presă.
'Prin acuzarea asistentei, se încearcă în mod voalat să se acopere lipsurile, ineficienţa şi precaritatea sistemului sanitar românesc', susţine Ioan Popescu, preşedinte CNS Meridian.
Faţă de această situaţie, CNS Meridian solicită tuturor organizaţiilor societăţii civile şi, în general, tuturor celor implicaţi în viaţa publică să sprijine demersurile care duc la aflarea adevărului în tragedia de la Materniatea Giuleşti şi implicit la tragerea la răspundere a vinovaţilor.
Totodată, sindicaliştii atrag atenţia decidenţilor politici asupra faptului că, la ora actuala, serviciile medicale româneşti sunt cele mai slabe din Uniunea Europeană, iar standardele de siguranţă şi igienă s-au schimbat foarte puţin în ultimii 20 de ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas anunţă o toamnă cu proteste Sindicaliştii din cadrul filialei ieşene a Sanitas sunt decişi să înceapă luna octombrie cu pichetarea Prefecturii, iar după Sărbătorile Iaşilor să-şi continue protestele cu un miting şi acţiuni de pichetare a DSP şi CJAS.
Sindicaliştii din domeniul sanitar cer demisia ministrului Sănătăţii Sindicaliştii din sectorul sanitar afiliaţi la CNS Cartel Alfa vor demisia ministrului Sănătăţii pentru lipsă de dialog, pentru lipsă de forţă de muncă în sistemul sanitar, pentru lipsă bugetare, a declarat în deschiderea mitingului organizat de CNS Cartel Alfa în Piaţa Victoriei din Capitală, Ion Măruţă...
Tulcea: CMR solicită judecarea în libertate a personalului acuzat de tragedia de la Maternitatea Giuleşti Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită judecarea în stare de libertate a personalului medical, asistent medical şi doctor, considerat vinovat de tragedia de la Maternitatea Giuleşti.
Vasile Dima, şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, rămâne în libertate Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins joi recursul procurorilor şi au decis ca Vasile Dima, şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu' - Maternitatea Giuleşti, să fie cercetat în continuare în stare de libertate, în dosarul în care este...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Botoşani: Sindicaliştii din două spitale vor audienţe la ministrul Sănătăţii Sindicaliştii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi de la Spitalul de Copii din Botoşani vor solicita o audienţă la ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, pentru discuta cu acesta despre planul de reorganizare a spitalelor din judeţ.