Cele mai citite
 


Un microcip îi va anunţa pe medici dacă medicamentele prescrise sunt luate la timp
miercuri, 22 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Londra, 22 aprilie /Agerpres/ - Medicii vor putea să-i monitorizeze pe pacienţi dacă respectă tratamentele prescrise prin plasarea de microcipuri în pastile, informează cotidianul britanic Daily Mail.

Aceşti senzori cu diametrul de doar 1 mm sunt realizaţi de compania americană Proteus Biomedical şi vor fi complet digerabili. Prin intermediul acestor senzori medicii vor afla informaţii despre felul în care tratamentul prescris este respectat de către bolnavi.

Această invenţie ar putea fi extrem de folositoare în cazul bolnavilor cu medicaţii complexe şi care trebuie să ţină seama de compatibilităţile dintre medicamente. Astfel de senzori ar putea fi folosiţi şi pentru a le aminti femeilor să-şi ia pastila anticoncepţională.

Astfel de medicamente "inteligente" acţionează prin activarea unei încărcături electrice inofensive în momentul în care medicamentul este digerat şi absorbit în stomac. Acest semnal electric este captat de un senzor ataşat pe stomacul sau pe spatele pacientului, senzor care înregistrează ora şi data la care pastila respectivă a fost digerată.

Acest senzor monitorizează şi ritmul cardiac şi caracteristicile procesului de respiraţie al pacientului. Informaţiile culese astfel sunt transmise apoi spre telefonul mobil al pacientului şi de acolo ajung pe internet prin tehnologia wireless. Medicii pot accesa aceste date de pe internet sau de pe telefoanele mobile.

Microcipurile sunt fabricate din silicon şi pot fi adăugate în orice fel de pastile existente pe piaţa farmaceutică, încă din timpul procesului de fabricaţie. AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stomacul Stomacul – este un organ cavitar mobil, in forma de cimpoi sau litera „J”, reprezentand portiunea cea mai dilatata a tubului digestiv, cu rol de depozitare si digestie a alimentelor.
O pastilă cu un balon care se umflă în stomac, alternativă la inelul gastric (studiu clinic) Prezentat ca o alternativă la inelul gastric, un balon aflat într-o pastilă, care se umflă în stomac, le-a permis obezilor să piardă aproape 7% din greutate, conform rezultatelor unui nou test clinic anunţate marţi în Statele Unite şi preluate de AFP.
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
DSU - aplicaţie de mobil cu rol de a pregăti populaţia pentru situaţii de urgenţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat marţi aplicaţia DSU pentru telefoanele mobile, care are rolul de a pregăti populaţia să facă faţă situaţiilor de urgenţă prin accesul la informaţii, alerte şi educaţie.
Raiffeisen a lansat un card prin care va sprijini achiziţia unui avion sanitar de către SMURD Raiffeisen Bank şi serviciul mobil de urgenţă SMURD au lansat joi un card de debit co-brand, sub sigla Mastercard, o parte importantă din taxele şi comisioanele pentru utilizarea cardului urmând să fie virate în contul Fundaţiei SMURD.
Educaţie medicală pentru prevenţia bolilor cardiovasculare Boala cardiovasculară este principala cauză de deces şi dizabilitate la nivel mondial, fiind responsabilă de 17 milioane de decese în fiecare an.