Cele mai citite
 


Teleorman: Măsuri pentru prevenirea infecţiei cu virusul West Nile
duminică, 5 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, prefectul Teodor Niţulescu, a dispus luarea mai multor măsuri pentru prevenirea şi combaterea cazurilor de infecţie cu virusul West Nile, în condiţiile în care, săptămâna trecută, un bărbat din comuna Măldăeni a fost depistat pozitiv pe baza analizelor făcute la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Teleorman, Mădălina Comana, a declarat pentru AGERPRES, vineri, că în urma evaluărilor specialiştilor de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au fost stabilite opt zone de risc, la Turnu Măgurele, Suhaia, Pietroşani, Mârzăneşti, Năsturelu, Ciolăneşti, Dobroteşti şi Zimnicea, aflate sub supraveghere permanentă.
Potrivit sursei citate, principalele măsuri vizează intensificarea acţiunilor de combatere a ţânţarilor din zonele cu bălţi, lacuri, parcuri şi alte zone verzi, asociaţiile de locatari din mediul urban fiind atenţionate cu privire la necesitatea efectuării reparaţiilor şi igienizărilor în subsolurile blocurilor de locuinţe.
De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a iniţiat activităţi de supraveghere epidemiologică în vederea depistării precoce a tuturor cazurilor suspecte de îmbolnăvire.
Conducerile spitalelor şi medicii de familie au primit informaţii despre măsurile ce trebuie luate imediat atunci când apar astfel de infecţii, a mai precizat sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: 14 copii de la o şcoală din Piteşti au fost interneţi cu toxiinfecţie alimentară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Argeş: Toţi copiii sub doi ani vor fi consultaţi de medicii de familie; 12 cazuri de îmbolnăvire confirmate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş le-a cerut, miercuri, medicilor de familie din judeţ să-i consulte pe toţi pacienţii cu vârsta sub doi ani, în contextul în care 12 copii au fost internaţi în ultimele zile cu o infecţie a cărei cauză nu a fost încă stabilită cu exactitate.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Tulcea: Primul caz de infecţie cu West Nile în judeţ, confirmat la Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului West Nile în cazul unei persoane, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Tulcea.
Braşov: Rezultate negative după analizele intermediare făcute de DSVSA la laptele şi cornul distribuite în şcoli Analizele intermediare bacteriologice făcute până acum de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov la laptele, cornurile şi paiele cu care se consumă laptele din cutii sunt negative, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean, directorul DSVSA...
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti