Cele mai citite
 


Cluj: Specialişti din Reţeaua Enviter vor vizita Liceul pentru Deficienţi de Vedere
duminică, 5 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O delegaţie franceză de medici, condusă de preşedintele Reţelei de specialişti în domeniul deficienţelor de vedere din Europa (ENVITER - European Network for Vision Impairment Training, Education and Research), Francis Guiteau, va vizita, luni, 6 septembrie, Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca.
''Scopul vizitei este acela de a stabili noi proiecte de colaborare care să contribuie la dezvoltarea instituţională şi a programelor educaţionale derulate în cadrul Liceului pentru Deficienţi de Vedere'', se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES, de Consiliul Judeţean Cluj.
Reţeaua ENVITER este activă din martie 2001 şi îşi propune difuzarea rezultatelor obţinute în cadrul derulării unor programe de profil, precum şi punerea în practică a unor proiecte care să vină în sprijinul persoanelor cu deficienţe de vedere din Europa. În anul 2009, reţeaua ENVITER a fost înregistrată oficial în Franţa, ca asociaţie, şi reuneşte în prezent 18 instituţii pentru educaţia şi recuperarea persoanelor cu deficienţe de vedere din 14 ţări europene dintre care Belgia, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Islanda, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, România şi Ungaria.
Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca a obţinut calitatea de membru activ al reţelei ENVITER în anul 2008 şi participă la derularea unor proiecte europene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: În România există două milioane de diabetici şi trei milioane cu prediabet Numărul persoanelor cu diabet zaharat este în continuă creştere, relevă datele prezentate la Congresul Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM), care se desfăşoară în perioada 5-7 noiembrie la Cluj-Napoca.
Cluj: Experţi din şapte ţări la Congresul Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Experţi din şapte ţări europene se reunesc la Cluj, în perioada 5-7 noiembrie, la cea de a 12-a ediţie a Congresului Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
Cluj: Prof. univ. dr. Simona Rednic: Prevalenţa sclerodermiei nu este cunoscută în mod real (interviu) Prof.univ. dr. Simona Rednic, şeful Departamentului de Reumatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, a acordat un interviu AGERPRES, în care oferă detalii despre sclerodermie, o boală rară, dar care afectează epiderma şi organele interne.
Cluj: Neurologi şi diabetologi din Europa dezbat probleme medicale la UMF 'Iuliu Haţieganu' Neurologi şi diabetologi din Marea Britanie, Austria, Germania, Ungaria şi România vor participa la o dezbatere privind repercusiunile pe care diabetul zaharat le are asupra sistemului nervos central şi periferic.
Sănătate pentru ţările sărace:Proiect al organizaţiilor neguvernamentale din opt ţări europene, printre care şi România Organizaţii ale societăţii civile din opt ţări membre ale UE - România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Germania şi Olanda - au demarat un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are drept scop să contribuie la asigurarea unei prezenţe durabile şi unui personal medical adecvat la nivel...
Cluj: Reuniune dedicată produselor tradiţionale, la USAMV Un număr de 40 de studenţi şi 16 cadre didactice din zece universităţi europene dezbat, începând de luni, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, în cadrul unui program complex, tema produselor tradiţionale.