Cele mai citite
 


Preşedintele Patronatului spitalelor private, de acord cu subordonarea CNAS Ministerului Sănătăţii
duminică, 5 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Patronatului Spitalelor şi Centrelor Medicale Private din România (PSCMR), profesor universitar doctor Radu Deac, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este de acord cu intenţia Ministerului Sănătăţii de a prelua Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
'Cunosc din profunzime această activitate din trecut şi coincidenţa face să gândesc la fel, aşa cum conducerea Ministerului Sănătăţii s-a exprimat. Când eram în Ministerul Sănătăţii (secretar de stat - n.r.) spuneam că Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate sunt două jumătăţi de creier, dar care, din păcate, nu aparţin aceluiaşi individ. Deci fiecare gândeşte cu partea lui. Sigur cred în viziunea Ministerului Sănătăţii - sper să nu mă penalizeze Casa - că politica sanitară o face Ministerul Sănătăţii şi mi se pare nepotrivit ca politica financiară să o facă altcineva. Aceste două lucruri, oricât de bună ar fi colaborarea - şi într-o familie, soţ şi soţie - există divergenţe. Cum să nu existe atunci când se gestionează fonduri, atunci când e vorba de viaţa oamenilor', a arătat dr. Deac.
Preşedintele PSCMR consideră că politica financiară trebuie subordonată Ministerului Sănătăţii, care trebuie să aibă posibilitatea de a-şi finanţa politicile sanitare pe care le gândeşte.
'Şi eu cred că politica financiară sau strategia financiară trebuie să fie gestionată, să fie subordonată politicii sanitare a MS, care este forul suprem care răspunde, dacă e vorba de o epidemie, dacă e vorba de o catastrofă, ministrul Sănătăţii răspunde cu capul de tot ce se întâmplă. Cu atât mai mult trebuie să aibă la dispoziţie fondurile financiare necesare pentru a îndeplini această politică. S-ar putea să greşesc, dar nu cred. Am convingerea că aşa trebuie făcut', a subliniat Deac.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.