Cele mai citite
 


Cluj: Un salvamontist a murit după ce a căzut de pe o stâncă
duminică, 5 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un salvamontist de 23 de ani, membru al serviciului de specialitate Cluj, a murit, în după-amiaza zilei de sâmbătă, după ce a căzut de pe o stâncă din Cheile Turzii.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat, pentru AGERPRES, că tânărul a căzut de la o înălţime de 15-16 metri, în timpul unei activităţi de alpinism-căţărare.
Andrei Biriş a precizat că accidentul a fost cauzat de faptul că a cedat un cui de susţinere din echipamentul tânărului salvamontist.
Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj a spus că alături de echipaje ale instituţiei pe care o reprezintă, ale Salvării şi SMURD, la faţa locului s-a deplasat inclusiv un elicopter al SMURD Târgu Mureş şi un echipaj condus de secretarul de stat Raed Arafat, dar, în ciuda tuturor eforturilor, medicii au fost nevoiţi să declare decesul după 20 de minute de încercări de resuscitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
Raed Arafat: Sper ca în acest an să fie funcţional elicopterul SMURD pentru Nord-Vest Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, vineri, la Cluj, că elicopterul SMURD care va deservi din judeţul Sălaj Regiunea de Nord-Vest ar putea deveni funcţional din acest an.
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...
Cluj: Subunitate SMURD deschisă în comuna Mociu O subunitate SMURD a fost deschisă vineri, în comuna Mociu, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, urmând să asigure servicii medicale de urgenţă pentru nouă comune în care locuiesc peste 23.000 de persoane, respectiv 10% din populaţia judeţului.