Cele mai citite
 


Benzi speciale care indică timpul exact de expunere la plajă, pentru a evita arsurile de piele
miercuri, 22 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Londra, 22 aprilie /Agerpres/ - Oameni de ştiinţă scoţieni au inventat nişte benzi speciale ce pot fi purtate ca brăţări sau pot fi ataşate costumului de baie şi au rolul de a-l avertiza pe purtător că a stat suficient de mult la plajă, astfel încât să nu se expună riscului de a suferi arsuri de piele, informează cotidianul britanic Daily Mail.

Cercetătorii de la Universitatea Strathclyde din Glasgow au inventat aceste benzi care conţin "cerneală inteligentă", o substanţă care devine roz în momentul expunerii prea îndelungate la razele ultraviolete. Aceste benzi vor fi puse la vânzare pentru preţul de 20 de lire sterline bucata.

Aceste benzi îşi schimbă culoarea în funcţie de tipul pielii fiecăruia, astfel persoanele cu tenul deschis vor fi avertizate să se retragă la umbră mai repede decât cele cu tenul mai închis. Aceste benzi pot fi purtate chiar şi de persoanele care folosesc creme de plajă şi vor ţine cont de factorul de protecţie al acestor creme.

Principalul factor de risc pentru declanşarea cancerului de piele este expunerea prea îndelungată la razele ultraviolete.AGERPRES/(Bălu Codruţ)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă gamă de protecţie solară cu extract organic de rodie Protecţia solară este foarte importantă pentru piele, mai ales în condiţiile exploziilor solare din ultima vreme, atrag atenţia specialiştii.
Campanie naţională de prevenire a cancerului de piele Peste 300 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie (SRD), vor oferi pacienţilor consultaţii gratuite, pe 25 mai, cu prilejul 'Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului'.
Adio pete pigmentare si piele uscata dupa vacanta! Spune DA tratamentelor laser si solutiilor de redensificare intensa a pielii cu acid hialuronic! An de an asteptam cu nerabdare razele soarelui, vacanta si clipele petrecute pe plaja, pentru a ne bucura la final de un bronz auriu, o piela creola cu aspect seducator. In ciuda beneficiilor vitale ale soarelui care ne aduce pe langa bronzul mult dorit si sanatatea oaselor, prin sinteza in piele...
Dr. Mihaela Leventer: Melanomul depistat în fază incipientă are şanse de vindecare Melanomul depistat în faza incipientă are şanse de vindecare, a declarat marţi dr. Mihaela Leventer, la lansarea cărţii 'Să înţelegem melanomul', ediţia 2012, cu ocazia marcării Zilei Melanomului în România de Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRMEDCC)...
Copiii până la trei ani nu trebuie expuşi la soare Copiii până la 3-4 ani nu ar trebui să fie expuşi la soare, susţin specialiştii dermatologi.
Alunitele si cancerul de piele. Cand este cazul sa mergem la medic In conditiile in care unul din trei cazuri de cancer depistate este cancer de piele[1], medicii avertizeaza ca devine esentiala cunoasterea semnelor care prevestesc o leziune precanceroasa sau canceroasa la debut, mai ales ca exista, de cele mai multe ori, anumite indicii care ar trebui sa ne...