Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii cere ca în Codul Penal să existe sancţiuni speciale pentru cei care agresează medici
luni, 6 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii a transmis ministrului Justiţiei şi Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor un amendament la proiectul Legii privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, în care propune ca infracţiunile asupra personalului medical - medic, asistent medical, şofer de ambulanţă sau orice alt fel de personal din sistemul medical aflat în exerciţiul funcţiunii - să fie încadrate în categoria ultraj asupra autorităţii şi să fie sancţionate în consecinţă, mult mai aspru, la fel ca faptele săvârşite asupra funcţionarilor publici.
'Astăzi, dacă o persoană loveşte un medic într-un spital poate să fie sancţionată cu închisoare de la 3 luni până la 2 ani sau cu amendă, după caz. Noi propunem înăsprirea pedepselor, similar cu cele aplicate în cazul agresiunilor asupra funcţionarilor publici. Astfel, agresorul ar fi sancţionat cu închisoare între 6 luni şi 3 ani. Mai mult, prin noua prevedere legală împăcarea părţilor nu mai înlătură răspunderea penală. Prin noile măsuri urmărim descurajarea celor care nu respectă corpul medical şi munca depusă de angajaţii din sistem. Şi au existat în ultima perioadă unele cazuri îngrijorătoare', afirmă ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES.
De asemenea, ameninţarea se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni până la 2 ani, faţă de 3 luni până la un an, cum este prevăzut în prezent. Vătămarea corporală gravă se va sancţiona cu închisoare de la 3 la 12 ani, faţă de 2-7 ani, iar vătămarea corporală se va sancţiona cu închisoare de la 6 luni la 6 ani, faţă de pedepsele actuale de 6 luni - 5 ani, se mai arată în comunicatul de presă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul judeţean Slatina Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, vineri noaptea, la Slatina, după mai mult de patru ore de audieri în cazul pacientului mort pe holurile Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, înlocuirea şefilor DSP Olt, Spitalului Judeţean, desfacerea contractului de muncă...
Braşov: Şofer pe ambulanţă la SCJU, penalizat cu 5% din salariu timp de trei luni Un angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Constantin Ciobanu, care, în urmă cu câteva zile, în calitate de şofer, a transportat patru persoane în ambulanţă în loc de una, a fost penalizat joi, de Comisia de Disciplină a spitalului, cu reţinerea a 5% din salariu pe o perioadă de trei...
Neamţ: Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, revocat din funcţie de ministrul Sănătăţii Doctorul Letiţia Damoc a fost revocată din funcţia de manager a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, a declarat, joi, pentru AGERPRES, prefectul George Lazăr.
Covasna: Ministrul Sănătăţii a vizitat Serviciul de Ambulanţă Covasna Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, care se află într-o vizită de două zile în judeţul Covasna, a vizitat vineri Serviciul de Ambulanţă Covasna şi Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Ministerul Sănătăţii propune sancţiuni drastice pentru cei care agresează personalul medical Ministerul Sănătăţii (MS) propune sancţiuni drastice pentru cei care agresează personalul medical aflat în exerciţiul funcţiunii.
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...