Cele mai citite
 


Cazuri de holeră nedeclarate în estul Chinei
luni, 6 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile din estul Chinei au ascuns existenţa mai multor cazuri de holeră timp de 12 zile de teamă să nu creeze panică în rândul populaţiei din regiune, au arătat duminică mass media oficiale, care au criticat acest comportament, relatează AFP.
Potrivit site-ului serviciilor de sanitare din provincia Anhui, 38 de persoane au fost depistate cu holeră de la 16 august. Se pare că boala este ţinută sub control şi că a scăzut numărul cazurilor raportate.

Cinci pacienţi se află încă în spital. Autorităţile nu au anunţat niciun deces, dar circulă zvonuri pe unele site-uri de discuţii că ar exista şi asemena situaţii. .

Mass media oficiale au criticat guvernul provinciei că a trecut sub tăcere această situaţie. 'La 16 august, centrul de control al bolilor din Anhui a confirmat apariţia mai multor cazuri de holeră, dar nu a făcut public acest lucru decât la 28 august', potrivit editorialului din Beijing News.

Directorul adjunct al centrului, Wang Jianjun, citat de ziar, a afirmat că responsabilii locali nu puteau face nimic fără autorizaţia forurilor superioare.

'Dacă fiecare caz de boală este făcut public, acest lucru creează panică', a adăugat acesta, fără a oferi şi alte detalii.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Telefonul Copilului: Numărul cazurilor de bullying semnalate de băieţi a crescut de peste 20 de ori într-un singur an Numărul băieţilor care au raportat cazuri de bullying la Telefonul Copilului (116111) a crescut de peste 20 de ori, de la 25 de cazuri în 2014 la 534 de cazuri în anul 2015, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Asociaţia Telefonul Copilului.
Numărul cazurilor de autism a crescut în ultimii ani Numărul cazurilor de autism depistate a crescut semnificativ în ultimii ani în România, potrivit datelor de specialitate publicate recent.
Creşte numărul persoanelor infectate de holeră în Ucraina Numărul cazurilor de holeră în oraşul Mariupol de pe coasta Mării Azov /estul Ucrainei/ a ajuns luni la 14, în ciuda interdicţiei autorităţilor cu privire la înotul şi pescuitul în zonă, relatează în pagina sa internet ziarul rusesc Trud.
Haiti: Circa 800 de cazuri de holeră după trecerea uraganului Matthew (OMS) Circa 800 de cazuri de holeră au fost înregistrate într-o săptămână în Haiti după trecerea uraganului Matthew, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
Focar de holeră în Ucraina Încă un rezident din oraşul-staţiune Mariupol, coasta ucraineană a Mării Azov, a fost spitalizat joi cu simptome de holeră, ridicând la cinci numărul cazurilor de infestare cu bacilul de holeră în ultimele două zile în această localitate din estul Ucrainei. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a acuzat...
China accelerează programul de vaccinare împotriva gripei A(H1N1) Autorităţile sanitare chineze au anunţat marţi că au intensificat campania de vaccinare împotriva gripei A(H1N1), iar numărul cazurilor mortale s-a dublat în câteva zile, ajungând la 30, transmite AFP.