Cele mai citite
 


T. Ciuhodaru: Măsurile MS de sancţionare a celor ce agresează medici puteau fi luate demult
luni, 6 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul independent Tudor Ciuhodaru susţine că măsurile propuse de Ministerul Sănătăţii privind sancţionarea agresiunilor împotriva personalului medical puteau fi luate mult mai devreme dacă proiectul legislativ pe care l-a iniţiat ar fi fost adoptat mai rapid şi afirmă că propunerile legislative iniţiate de cei care iau contact zilnic cu realitatea medicală ar trebui considerate urgenţe pentru membrii Executivului.
Parlamentarul, membru al Comisiei de sănătate de la Camera Deputaţilor, îşi manifestă speranţa, duminică, într-un comunicat transmis presei, ca legea privind deschiderea spitalului de urgenţe din Iaşi să fie adoptată înainte ca un 'domn Lăzărescu' să moară plimbat între spitalele din localitate.
'Acum mai bine de un an spuneam, în plenul Camerei Deputaţilor,?că personalul medical aflat în misiune este supus nepermis de des agresivităţii verbale şi fizice din partea pacienţilor şi aparţinătorilor. Atrăgeam atenţia Parlamentului României că din ce în ce mai mulţi dintre cei care încearcă să salveze vieţi sunt agresaţi, umiliţi, înjunghiaţi, bătuţi. De multe ori chiar de către cei cărora le salvează viaţa', afirmă Tudor Ciuhodaru în comunicatul de presă.
El reaminteşte că a iniţiat un proiect legislativ care propunea ca?agresiunile?împotriva personalului medical să fie considerate infracţiuni şi să fie pedepsite ca atare, întrucât în prezent nu există sisteme eficiente de protecţie sau acestea sunt iluzorii.
'Spuneam atunci că sancţionarea actelor de violenţă împotriva personalului medical ar descuraja această agresivitate permiţând truditorilor din sănătate să poată acţiona eficient în interesul pacienţilor. De asemenea, propuneam şi ca în cazul decesului personalului medical în urma unei astfel de agresiuni familia să poată beneficia de o asigurare de viaţă implicită. Nici astăzi?acest proiect de lege nu a trecut de Senat. Se pare că a mai trebuit să moară cineva pentru ca legile pe care le iniţiez, pornind de la o realitate dureroasă, să intre în atenţia guvernanţilor. Sper că nu e nevoie să mai moară un pacient plimbat între spitalele din Iaşi pentru ca legea ce prevede deschiderea spitalului de urgenţe din Copou să fie adoptată', mai spune Ciuhodaru.
Potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES de MS, ministrul Sănătăţii a transmis ministrului Justiţiei şi Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor un amendament la proiectul Legii privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, în care propune ca infracţiunile asupra personalului medical - medic, asistent medical, şofer de ambulanţă sau orice alt fel de personal din sistemul medical aflat în exerciţiul funcţiunii - să fie încadrate în categoria ultraj asupra autorităţii şi să fie sancţionate în consecinţă, mult mai aspru, la fel ca faptele săvârşite asupra funcţionarilor publici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tudor Ciuhodaru: Comasarea spitalelor 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi îngreunează rezolvarea urgenţelor Comasarea spitalelor clinice de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, deputat independent...
Iaşi: Conducerea Spitalului de Urgenţe 'Sf Ioan' îi impută medicului Tudor Ciuhodaru suma de 30.000 lei Iaşi, 10 ian /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' îi impută doctorului Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor o sumă de aproape 30.000 de lei şi îl acuză că ar fi semnat fişe de pontaj din care ar rezulta că medicul a fost prezent în acelaşi timp şi la...
Iaşi: Medicul Tudor Ciuhodaru reiterează solicitarea de a se deschide noul spital de urgenţe din Copou Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine că singura soluţie pentru a nu se mai repeta situaţii precum plimbarea pacienţilor traumatizaţi, cu membre amputate, timp de nouă ore între spitalele Moldovei este deschiderea noului spital de urgenţe din Copou.
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă vrea ca rezidenţiatul să fie organizat de Ministerul Educaţiei Preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PDL, deputatul Petru Movilă, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să iniţieze un proiect de lege care vizează trecerea organizării şi susţinerii rezidenţiatului de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical Medicul Tudor Ciuhodaru cere adoptarea de urgenţă a proiectului de act normativ ce prevede pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical, precum şi asigurarea pazei Unităţilor de Primire a Urgenţelor (UPU) de către poliţie.
Iaşi: 16 milioane de lei, bani alocaţi de MS pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirirugie Plastică, reparatorie şi arşi Deputatul PMP Petru Movilă susţine, într-un comunicat de presă, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat alocarea a 16 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirurghie Plastică, reparatorie şi arşi.