Cele mai citite
 


Braşov: Apel PNL pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate braşovean
marţi, 7 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Filiala Judeţeană a PNL Braşov organizează începând de luni o acţiune cu scopul de a face publică situaţia gravă în care se află sistemul de sănătate braşovean.
Trei bannere, cu dimensiuni de 15/8 metri, au fost puse pe clădirile Consiliului Judeţean, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi Spitalului Municipal din Făgăraş, având inscripţionat următorul text: 'Sănătatea e bătaia de joc a Guvernului Boc-Băsescu. Braşoveni Sprijiniţi sănătatea! Sprijiniţi spitalele! Sprijiniţi oamenii! Sprijiniţi-ne! Nu lăsaţi sistemul sanitar să moară!'.
'Prin această acţiune se doreşte sensibilizarea opiniei publice şi totodată se face un apel la toate forţele sociale ale comunităţii pentru a contribui la salvarea sistemului judeţean de sănătate. De asemenea, câteva zeci de mii de fluturaşi cu acelaşi text, dar şi cu referiri la faptul că actualul Guvern nu a dat pentru sănătatea braşoveană nici un leu în ultimii doi ani vor fi distribuiţi de voluntarii noştri în tot judeţul', a declarat pentru AGERPRES Sebastian Grapă, consilier judeţean PNL şi preşedintele Comisiei judeţene de Sănătate.
La rândul lui, preşedintele Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Judeţean, dr. Gabriel Stanciu, a declarat pentru AGERPRES că este un apel politic de sensibilizare a tuturor partenerilor locali şi judeţeni, a locuitorilor judeţului, ONG-urilor, oamenilor de afaceri în legătură cu situaţia foarte grea în care se află sistemul de sănătate braşovean.
'În acest moment, spitalele preluate de Consiliul Judeţean Braşov - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, Maternitatea, Spitalul Clinic de Copii, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Neurologie - au lipsă un număr de 777 de cadre medicale. Nu mai vorbim de dotările cu aparatură modernă, condiţiile de spitalizare, dar şi datoriile spitalelor. Cea mai mare datorie este la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, de 18 milioane de lei. Este nevoie urgentă de fonduri pentru a nu avea probleme de genul celor întâmplate la Maternitatea Giuleşti', a afirmat dr. Gabriel Stanciu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Lipsă de cadre medicale, aparatură veche şi neperformantă în spitale Lipsă acută de personal medical, aparatură în mare parte veche şi neperformantă, nereguli la instalaţiile de gaz, electrice şi de stingere a incendiilor - aceasta este concluzia unui control efectuat la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă,...
Braşov: Controale la unităţile sanitare Direcţia de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Judeţean, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, vor declanşa, începând de joi, controale la secţiile UPU şi ATI din principalele spitale din Braşov.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Braşov: Un număr de 31 de farmacii din judeţ, pregătite să acorde asistenţă medicală în perioada caniculei Un număr de 31 de farmacii din judeţul Braşov, dintre care 19 în municipiul reşedinţă, vor acorda asistenţă medicală de specialitate în perioada caniculei, potrivit unei decizii luată marţi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată la Prefectura Braşov.
Braşov: Deschiderea serviciului de urgenţe stomatologice aşteaptă de un an aprobarea Ministerului Sănătăţii Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov aşteaptă de aproape un an aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru deschiderea în cadrul unităţii medicale a unui serviciu de urgenţe stomatologice, pentru care există deja spaţiul şi aparatura necesară achiziţionată anul trecut cu fonduri de la Consiliul Judeţean...
Braşov: Centru de pediatrie inaugurat de o reţea privată cu 90% din medici de la spitalul de specialitate de stat Un Centru de pediatrie care oferă pacienţilor asistenţă medicală non-stop a fost inaugurat joi, la Braşov, de o reţea privată de sănătate, în unitate urmând să lucreze în proporţie de 90% specialiştii de la Spitalul de Copii din municipiu, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Maria Mitrică, coordonatoarea...