Cele mai citite
 


Luna septembrie este Luna Inimii
marţi, 7 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Luna septembrie este Luna Inimii şi peste tot în lume sunt organizate evenimente cu scopul de a atrage atenţia şi de a-i convinge pe oameni să ia măsuri pentru a se proteja de afecţiunile cardiovasculare.

'Colesterolul mărit reprezintă unul dintre principalii factori de risc pentru bolile inimii. Asta fiindcă, din momentul în care depăşeşte valorile normale, se depune pe pereţii interiori ai arterelor şi îngreunează circulaţia sângelui. Astfel că, în timp, se dezvoltă afecţiuni cardiovasculare. Este important de reţinut că există două tipuri de colesterol: colesterolul bun adică HDL (High Density Lipoprotein) şi colesterolul rău adică LDL (Low Density Lipoprotein). Cu cât nivelul colesterolului rău este mai mare, cu atât mai mare este şi riscul de a dezvolta boli cardiovasculare' a explicat dr. Camelia Teleianu, medic primar cardiologie la clinica Medsana.
Cu acest prilej, Becel desfăşoară în luna septembrie campania 'Ai grijă de inima ta! Iar dacă tu eşti bine, ai grijă de inimile celor dragi!'. Scopul campaniei este conştientizarea pericolului pe care îl reprezintă colesterolul mărit pentru sănătatea inimii.
'Pentru Becel a devenit o tradiţie ca în fiecare an, în Luna Inimii, să desfăşoare campanii de conştientizare cu privire la sănătatea cardiovasculară. Mai mult chiar, prin campaniile pe care le desfăşoară, Becel îi încurajează pe oameni să facă ceva concret pentru sănătatea inimii. Este important ca fiecare dintre noi să se preocupe de sănătatea sa şi a celor dragi', susţine Anamaria Bajan, Marketing Category Manager la Unilever.
În opinia acesteia, un prim pas ar fi verificarea colesterolului.
'Şi fiindcă doi din trei români suferă de boli cardiovasculare, anul acesta consumatorii Becel şi cei dragi lor au posibilitatea de a-şi verifica gratuit colesterolul. Astfel, cu folia protectoare şi capacul de Becel, românii îşi pot verifica colesterolul şi în plus primesc şi o consultaţie gratuită la clinicile Medsana. Prin această campanie dorim să respectăm misiunea brandului, aceea de a ajuta inimile românilor să fie sănătoase. Mesajul nostru este: Ai grijă de inima ta, iar dacă tu eşti bine, ai grijă de inimile celor dragi! Ajută-i să îşi verifice colesterolul!', a arătat Anamaria Bajan.
În luna septembrie, cu folia protectoare şi capacul oricărei variante de Becel de 400 g sau cu vouchere ce pot fi câştigate la TelVerde 0800150150 sau accesând site-ul www.lunainimii.ro, românii îşi pot testa gratuit nivelul de colesterol total şi colesterol HDL la clinicile Medsana şi la centrele partenere din întreaga ţară.
În plus, cei interesaţi beneficiază de o consultaţie gratuită şi o reducere de 10% pentru analize suplimentare la recomandarea medicului generalist.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CardioCare, noul pachet de evaluare a riscului de afecţiuni cardiovasculare disponibil în clinicile Medsana Bucureşti, 21 septembrie 2011 – Centrul Medical Medsana se alătură eforturilor de prevenţie a bolilor cardiovasculare şi lansează în luna Inimii pachetul de servicii CardioCare. Pachetul se adresează adulţilor interesaţi să îşi evalueze riscul de afecţiuni cardiovasculare şi include: consultaţie de...
Esti ingrijorat de nivelul colesterolului? Te-a anuntat doctorul ca ai nivelul colesterolului ridicat (hipercolesterolemie)? Atunci stii ca este necesar sa iti modifici regimul de masa si stilul de viata, pentru a reduce nivelul colesterolului si al riscului aparitiei bolilor de inima. Chiar daca medicul ti-a prescris medicamente pentru scaderea...
Unul din 3 români suferă de afecţiuni cardiovasculare, ca urmare a colesterolului mărit Peste 30% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială şi diabet zaharat ca efect al colesterolului mărit, potrivit studiului naţional Cardio-Zone, coordonat de prof. dr. Mircea Cinteză.
SUPLIMENTE ALIMENTARE UTILIZATE PENTRU SCĂDEREA COLESTEROLULUI Colesterolul reprezintǎ o substanţǎ necesară organismului fiind produs chiar de către acesta din acizi grasi, în special din grǎsimile saturate din alimentaţie. Colesteroluleste absorbit de asemenea şi din produsele alimentare provenite în special de la animale. Valorile serice crescute alecoles...
Campanie de informare şi responsabilizare a românilor privind factorii de risc cardiovascular Aproximativ 6.000 de români din toată ţara vor putea beneficia de testări medicale gratuite în cadrul Campaniei care se va derula în perioada 28 mai - 2 iunie 2012, în 18 oraşe, având drept scop conştientizarea în rândul populaţiei a factorilor de risc cardiovascular şi a consecinţelor acestora asupra...
Consultaţii gratuite la Fundaţia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecţiuni Cardiovasculare 'Prof. Dr. Ioan Pop de Popa' Pacienţii cu boli de inimă pot beneficia în perioada 23-28 septembrie de consultaţii gratuite şi analize la preţ redus la Fundaţia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecţiuni Cardiovasculare "Prof. Dr. Ioan Pop de Popa" (FOBAC) din Bucureşti.