Cele mai citite
 


Dinastia de Habsburg, victimă a căsătoriilor incestuoase (studiu)
miercuri, 22 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Londra, 22 aprilie /Agerpres/ - Un studiu spaniol al arborelui genealogic al casei de Habsburg, care a dominat Europa timp de mai bine de 500 de ani, a relevat că regele spaniol Carol al II-lea, cu care s-a încheiat brusc ramura spaniolă a dinastiei avea o moştenire genetică la fel de proastă ca şi cum ar fi fost născut dintr-o relaţie incestuoasă între un frate şi o soră sau dintre un părinte şi copilul său, informează ziarul britanic The Independent.
 

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Santiago de Compostela susţin acum că obiceiul Habsburgilor de a se căsători cu rudele lor pentru a-şi păstra intactă moştenirea dinastică a avut consecinţe sumbre pentru generaţiile de urmaşi, care au culminat în cazul ultimului lor moştenitor la tronul Spaniei, făcându-l bolnav mai tot timpul şi impotent.

Studiul a relevat că regele Carol al II-lea al Spaniei, supranumit şi ”cel Blestemat” deoarece oamenii credeau că fusese blestemat de vrăjitoare, suferea de cel puţin două boli genetice, o boală a glandei pituitare, care i-a afectat creşterea şi dezvoltarea şi o afecţiune a rinichilor care l-a făcut impotent şi infertil.

In pofida diformităţilor şi problemelor sale grave de sănătate, Carol s-a căsătorit de două ori, însă nu a putut avea copii şi a murit la vârsta de 39 de ani. Carol al II-lea nu suferea doar de o versiune extremă a afecţiunii care a primit denumirea de ”buza de Habsburg”, ci şi de dificultăţi de vorbire. Totodată, monarhul avea un cap prea mare în raport cu corpul, limba îi ieşea din gură, saliva abundent, avea probleme intestinale, dar şi convulsii şi ejaculări premature.

”Nu a putut vorbi până la vârsta de 4 ani şi nu a putut merge până la opt. Era scund şi firav, prea puţin interesat de ceea ce se întâmplă în jur. La 30 de ani arăta ca un om în vârstă, suferea de edeme pe picioare, adomen şi faţă. In ultimii ani ai vieţii, cu greu putea sta în picioare, suferea de halucinaţii şi avea episoade convulsive”, explică coordonatorul echipei de cercetare, profesorul Gonzalo Alvarez de la Universitatea din Santiago de Compostela.

Problemele de sănătate al monarhului nu erau întâmplătoare ci rezultatul multor generaţii de Habsburgi rezultaţi din căsătorii între rude apropiate, susţine studiul publicat în jurnalul online Plos One.

Tatăl lui Carol, Filip al IV-lea era unchiul mamei sale, Mariana de Austria, străbunicul, Filip al II-lea era unchiul străbunicii sale, Ana de Austria, iar bunica sa Maria Ana de Austria îi era şi mătuşă.

In familia de Habsburg au existat multe mariaje între veri de gradul I şi al II-lea, dar şi căsătorii între unchi şi nepoate. Acest lucru a făcut ca în timp, coeficientul de consangvinitate să aibă valori din ce în ce mai mari şi odată cu creşterea lui şi riscul de boli moştenite genetic să crească, în condiţiile în care genele responsabile pentru anumite boli, de obicei recesive, aveau, pe măsura trecerii generaţiilor, şanse mai mari să se regăsească la acelaşi individ.

Potrivit cercetătorilor, 9 din cele 11 căsătorii, în 200 de ani, ce au precedat naşterea lui Carol al II-lea erau consangvine. Studiul a analizat 3.000 de persoane din familia Habsburg, extinse pe 16 generaţii, pe baza analizei coeficientului de consangvinitate. AGERPRES /(Ana-Raluca Bîgu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un studiu genetic oferă în premieră perspectiva asupra unei posibile origini biologice a schizofreniei Riscul de schizofrenie al unei persoane este crescut în cazul în care moşteneşte variante specifice ale unei gene având legătură cu "tăierile sinaptice", adică eliminarea conexiunilor dintre neuroni, relevă un studiu bazat pe analiză genetică efectuat de cercetătorii de la Stanley Center for Psychiatric...
Gorilele şi oamenii, mai apropiaţi din punct de vedere genetic decât s-a recunoscut în trecut (studiu) O nouă cercetare a relevat faptul că gorilele şi oamenii sunt mai apropiaţi din punct de vedere genetic decât s-a recunoscut în trecut, informează Reuters.
Un studiu genetic sugerează că oamenii moderni provin din sudul Africii Londra, 9 mar /Agerpres/ - Un studiu genetic extensiv sugerează că oamenii moderni provin din sudul Africii, informează BBC News.
Proiect de cercetare pentru adaptarea soiurilor de hamei din Germania în România Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca în colaborare cu cel mai mare producător de hamei din România, SC MORAROIND SRL, au reuşit accesarea unui fond de în valoare de 20.000 de lei în cadrul unui proiect de cercetare pentru adaptarea unor soiuri de hamei din Germania în...
Clinica Dental One organizeaza un program de depistare a problemelor de estetica dentara 80% dintre romani au probleme dentare, conform unui studiu IPSOS[1], si doar 30% mai au toti dintii naturali. In acest context, Romania se afla pe primul loc in Europa privind numarul de persoane care se simt jenate de aspectul estetic al danturii, arata un sondaj Eurobarometru. [1] Studiu...
Părul blond a apărut diferit în Europa şi în Pacific (studiu) Apărut recent în revista Science, un studiu genetic american arată că părul blond a apărut de două ori în evoluţia umană, prin două mutaţii diferite: una în Europa şi cealaltă, mai recentă, în Pacificul de Sud, scrie maxisciences.com.