Cele mai citite
 


Gorj: Primăria Târgu-Jiu ia măsuri de precauţie împotriva virusului West Nile
marţi, 7 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Primăriei municipiului Târgu-Jiu, prin intermediul serviciilor de specialitate subordonate, au demarat luni prima acţiune de dezinsecţie în urma apariţiei cazurilor de infectare cu virusul West Nile, transmis prin înţepăturile de ţânţar.
După cum a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Serviciului de Gospodărie Comunală din cadrul instituţiei, Ionuţ Jilăveanu, prima acţiune de dezinsecţie a avut loc în Parcul Central din municipiu, dar şi în alte zone cu spaţii verzi din oraş. În zilele următoare acţiunea va continua pe malurile lacului de acumulare de la Vădeni şi în cartierele unde există foarte multă vegetaţie.
'Nu este prima dată când facem acest lucru, acţiunea de dezinsecţie fiind făcută temeinic şi în primăvara acestui an. Este o activitate pe care o facem în mod regulat şi în care folosim atomizoare şi aparate de producere a ceţii calde pentru eliminarea ţânţarilor şi a larvelor de ţânţari', a precizat Ionuţ Jilăveanu.
Şeful Serviciului de Gospodărie Comunală a mai menţionat că, fără ajutorul asociaţiilor de proprietari, acţiunea de dezinsecţie nu va avea reuşită totală, administratorii blocurilor trebuind să facă dezinsecţie în toate subsolurile. Până în prezent, niciun administrator de asociaţie nu a solicitat intervenţia serviciilor de dezinsecţie ale Primăriei.
'O parte dintre administratorii din mai multe cartiere ale municipiului au făcut această acţiune în subsoluri cu diferite societăţi care se ocupă cu dezinsecţia şi deratizarea. Dar este suficient ca într-un cartier să rămână unul sau două subsoluri nedezinfectate pentru ca ţânţarii să le invadeze pe toate din nou. Trebuie dezinfectate absolut toate subsolurile, fără să rămână vreo zonă infestată de ţânţari', a mai spus Ionuţ Jilăveanu.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, la nivelul judeţului, până în prezent, nu a fost înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: DSP şi Aparegio, solicitate să verifice instalaţiile de apă din Târgu-Jiu, în contextul suspiciunilor de infestare cu amoniu Consilierul local al PNL Târgu-Jiu Eduard Berca a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că va solicita conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj verificarea stării tuturor instalaţiilor de alimentare cu apă din oraş în contextul în care mai multe persoane care locuiesc în cartierul Preajba...
Gorj: Laptele praf pentru luna august, asigurat până la sfârşitul săptămânii Laptele praf necesar pentru luna august va ajunge în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică Gorj până la sfârşitul acestei săptămâni, urmând ca, de săptămâna viitoare, să fie distribuit mamelor cu nou-născuţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei Publice de Protecţie Socială...
MS recomandă populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva virusuluiI West Nile Ministerul Sănătăţii (MS) a recomandat luni populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva infectării cu virsul West Nile. Printre aceste măsuri se numără evitarea expunerii la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor chimice repelente împotriva ţânţarilor...
Buzău: Două cazuri de meningită cu virus West Nile, confirmate; suspiciune de boală la o a treia persoană Două cazuri de meningită cu virus West Nile, transmis de ţânţari, au fost confirmate recent în judeţul Buzău. Totodată, a fost semnalat un al treilea caz, în stadiu de suspiciune, analizele fiind trimise la laboratorul central din Capitală.
Alba: Două persoane din zona Blaj, suspicionate de infectare cu West Nile Două persoane din zona Blaj, un bărbat şi o femeie, cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, suspicionate de meningită virală, în condiţiile în care prezentau şi înţepături de ţânţari, au fost internate la Secţia de Boli Contagioase a spitalului din municipiu, fiindu-le recoltate probe serologice şi...
Galaţi: Femeie de 80 ani diagnosticată cu meningită provocată de virusul West Nile O femeie de 80 ani a fost diagnosticată de Institutul Cantacuzino cu meningită provocată de virusul West Nile, acesta fiind primul caz înregistrat în judeţul Galaţi în acest an, a anunţat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.