Cele mai citite
 


Noi alternative pentru tratarea afecţiunilor reumatice
sâmbătă, 7 septembrie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Afectiunile inimii, Reumatologie
 

Aproximativ 10 milioane de români suferă de afecţiuni reumatice, cele mai frecvente fiind artroza, poliartrita reumatoidă şi spondilita anchilozantă, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Ritmul trepidant al vieţii de zi cu zi şi factorii externi precum stresul şi oboseala nu fac decât să afecteze din ce în ce mai mult starea de sănătate.
Conform aceleiaşi surse, aproximativ 70% din populaţia lumii preferă tratamentele naturiste ca primă alternativă în tratarea diferitelor afecţiuni. Soluţiile 100% naturale au câştigat teren în raport cu tratamentele clasice, deoarece acestea sunt neinvazive, fără efecte secundare şi sunt mai bine tolerate de organism.


''Netratat la timp, reumatismul se cronicizează şi afectează inima, plămânii şi rinichii. Pe lângă durerea locală, simptomele pot include: inflamaţii, înroşire la nivelul pielii, rigiditate musculară sau chiar febră.
În prezent, există o serie de tratamente naturiste aflate la îndemâna pacienţilor care suferă de reumatism, mai puţin invazive şi cu rezultate benefice asupra organismului.
O nouă terapie este Artrophyt, din gama Ozone Natural, care, datorită ingredientelor sale, cum este sarea de Bazna, are acţiune antiinflamatoare şi decongestionantă şi ameliorează durerile oaselor şi ale muşchilor'', a declarat dr. Dan Dimitriu, medic specialist Medicină Internă de la Centru Medical Unirea.
Produsul combină renumita sare de baie antireumatică - sarea de Bazna - cu extractele naturale din flori de arnică, rădăcină de tătăneasă şi vârfuri de ramuri de Ledum palustre.


Sarea de Bazna este unul dintre cele mai cunoscute produse din categoria sărurilor utilizate în tratarea afecţiunilor aparatului locomotor, ameliorând durerile osoase şi musculare. Băile cu sare de Bazna ajută în orice afecţiune a aparatului locomotor şi ameliorează durerile, iar administrată pe termen lung, sub formă de băi şi comprese, ajută la vindecarea afecţiunii.


Florile de arnică conţin compuşi care acţionează asupra sistemului venos şi muscular, resorbind hematoamele, edemele, dislocările, problemele articulare şi entorsele.


Tătăneasa este considerată una dintre cele mai preţioase plante medicinale, fiind un remediu împotriva reumatismului şi inflamaţiilor articulare. Tătăneasa este recunoscută ca adjuvant în dureri şi afecţiuni reumatice, în tulburările irigaţiei sanguine a picioarelor, în tratamentul suplimentar sau postoperator al fracturilor şi în vindecarea rapidă a fracturilor.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Poliartrita reumatoidă este una dintre cele mai frecvente boli reumatice Una dintre cele mai frecvente boli reumatice este poliartrita reumatoidă, care are o prevalenţă de aproximativ 1% , ceea ce înseamnă că în România sunt cel puţin 200.000 de cazuri, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Artritei, dr. Cătălin Codreanu, directorul...
O nouă terapie pentru poliartrita reumatoidă Poliartrita reumatoidă în România se apreciază că afectează 1% din populaţie, dar ea este subdiagnosticată, a subliniat prof. dr. Ruxandra Ionescu, preşedinta Societăţii Naţionale de Reumatologie, cu prilejul lansării unei noi alternative terapeutice.
Aproximativ 200.000 de români suferă de poliartrită reumatoidă Poliartrita reumatoidă este cea mai frecventă boală inflamatorie articulară şi afectează aproximativ unu la sută din populaţia generală, ceea ce înseamnă 200.000 de pacienţi în România, a declarat miercuri preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, prof. dr. Ruxandra Ionescu, la o conferinţă de...
Cluj: 115 clujeni au forme severe de poliartrită şi spondiloză anchilozant Un număr de 115 persoane suferinde de poliartrită reumatoidă şi spondiloză anchilozantă se află în evidenţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), 79 dintre ele urmând tratamentele pentru încetinirea proceselor inflamatorii osoase şi diminuarea durerilor, potrivit directorului de relaţii ...
Cluj: Medicii cer înfiinţarea unei baze de date pentru bolnavii cu artrite şi reumatism Specialiştii reumatologi consideră că Ministerul Sănătăţii ar trebui să se implice mai mult în susţinerea proiectelor pentru bolnavii de reumatism şi să fie înfiinţată o bază de date sub forma unor registre naţionale pentru bolnavii de poliartrită şi de boli asociate reumatismului, boli care în multe...
Reumatologie? Reumatologia este specialitatea care se ocupa cu depistarea, diagnosticarea, tratarea si recuperarea bolnavilor cu suferinte non-chirurgicale ale aparatului locomotor. Reumatologia este o subspecialitate derivata din medicina interna.