Cele mai citite
 


Iaşi: Primul caz de infectare cu virusul West Nile
luni, 6 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 6 sep /Agerpres/ - Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi susţin că în judeţ a fost confirmat primul caz de infectare cu virusul West Nile.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că un adult în vârstă de 32 de ani din judeţul Iaşi, a fost internat pe 31 august în Clinica de Boli Infecţioase Iaşi întrucât acuza febră, cefalee, mialgii.
'Puncţia lombară a relevat modificarea constantelor biologice ale lichidului cefalo-rahidian evocatoare pentru meningită virală. Diagnosticul virusologic, comunicat de Institutul Cantacuzino în cursul acestei zile a confirmat prezenţa virusului West Nile, acesta fiind primul caz diagnosticat în judeţul Iaşi', a explicat Marius Voicescu.
Potrivit sursei, evoluţia stării pacientului sub terapia instituită este favorabilă şi urmează ca acesta să fie externat în câteva zile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Primul caz înregistrat în acest an de meningită cu virusul West Nile La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi este internată o femeie pentru care s-a confirmat diagnosticul de meningită cu virusul West Nile.
Iaşi: Încă un caz confirmat cu virusul West Nile Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, marţi după-amiază, prezenţa virusului West Nile la o a doua persoană din Iaşi, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Brăila: A fost confirmat primul caz de meningită West Nile Primul caz de meningită West Nile de la Brăila din acest sezon a fost confirmat la un bărbat de 63 de ani, din municipiu, după cum a informat luni purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, dr. Andreia Gavrilescu.
Galaţi: Femeie de 80 ani diagnosticată cu meningită provocată de virusul West Nile O femeie de 80 ani a fost diagnosticată de Institutul Cantacuzino cu meningită provocată de virusul West Nile, acesta fiind primul caz înregistrat în judeţul Galaţi în acest an, a anunţat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Olt: Primul caz de gripă AH1 din judeţ - un copil din Slatina, elev în clasa pregătitoare Un elev la clasa pregătitoare, din Slatina, este primul pacient care a fost diagnosticat cu gripă în judeţul Olt în această iarnă, copilul fiind tratat în regim de spitalizare de zi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Tulcea: Primul caz de infecţie cu West Nile în judeţ, confirmat la Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului West Nile în cazul unei persoane, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Tulcea.