Cele mai citite
 


Mehedinţi: Consumul de apă din fântânile publice de la Drobeta, interzis
marţi, 7 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parametrii microbiologici şi fizico-chimici ai apei din cele opt fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespund normelor, motiv pentru care este interzisă utilizarea acesteia în consumul uman.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că la această concluzie s-a ajuns în urma rezultatelor de laborator care au parvenit instituţiei, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, s-au recoltat probe din toate izvoarele de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.
'Am sesizat autorităţile publice locale asupra pericolului pe care îl prezintă pentru sănătatea populaţiei consumul de apă infestată cu streptococi fecali şi alte bacterii. Acestea au aplicat plăcuţe avertizoare cu inscripţiile 'apă nepotabilă' sau 'apa nu poate fi folosită pentru sugari şi copii de până la 3 ani'', a precizat Ionovici.
Potrivit acesteia, inspectorii DSP Mehedinţi vor continua să monitorizeze evoluţia parametrilor biologici şi fizico-chimici ai apei din cele opt fântâni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi:Apa din aproape jumătate din fântânile publice din Drobeta Turnu Severin, contaminată cu nitraţi Parametrii chimici şi bacteriologici ai apei din şapte din cele douăsprezece fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespund normelor şi depăşesc valorile admise, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Romaniţa...
Mehedinţi: Fântâni publice cu apă nepotabilă, la Drobeta Turnu Severin Calitatea apei de la un număr de opt fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespunde parametrilor microbiologici şi fizico-chimici, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Calitatea apei Dunării, monitorizată de autorităţile sanitare Drobeta Turnu Severin, 9 oct /Agerpres/ - Specialiştii laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi monitorizează calitatea apei fluviului Dunărea, a precizat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Mihaela Mergea.
Mehedinţi: Autorităţile au intervenit pentru neutralizarea focarului de hepatită A din comuna Gruia Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi au intervenit pentru neutralizarea unui focar de hepatita A depistat în comuna Gruia, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.
Mehedinţi: DSP a demarat o acţiune de monitorizare a calităţii apei potabile din judeţ Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat, miercuri, o acţiune de verificare a parametrilor calităţii apei din sistemele centralizate de alimentare cu apă şi a fântânilor din mediul rural.
Mehedinţi: Unitate spitalicească fără apă caldă în Drobeta Turnu Severin Spitalul Grecescu, divizie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde funcţionează secţiile Dermatologie şi Contagioase, a rămas de două săptămâni fără apă caldă.