Cele mai citite
 


Acord de colaborare semnat între UNPR şi Alianţa pentru Sănătate din România
marţi, 7 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi preşedintele Alianţei pentru Sănătate din România, Cristian Hotoboc, au semnat, luni, un acord de colaborare, prin care se angajează să se susţină reciproc în toate demersurile care vizează realizarea unui sistem sanitar performant, ce garantează populaţiei servicii medicale de calitate, în conformitate cu standardele statelor Uniunii Europene.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de UNPR, acordul prevede susţinerea reciprocă în toate acţiunile şi demersurile care au ca punct comun interesul naţional.
''UNPR va promova demersurile comune, la nivel parlamentar, prin grupurile din Senat şi Camera Deputaţilor, prin sprijinirea de iniţiative legislative de interes naţional din domeniul sănătăţii publice. (...) UNPR consideră că statul are obligaţia de a asigura servicii medicale de înalt nivel pentru toată populaţia, fără excepţie. Starea de sănătate a populaţiei este, în egală măsură, o problemă de calitate a vieţii, precum şi una de securitate naţională'', se arată în comunicatul de presă.
La semnarea acordului au mai fost prezenţi, din partea UNPR, preşedintele de onoare al formaţiunii, Cristian Diaconescu, secretarul general Neculai Onţanu şi vicepreşedintele Liviu Câmpanu.
Asociaţia pentru Sănătate din România este formată din 20 de instituţii din domeniu, printre care Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente din România, Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale, Asociaţia Medicală Română, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator, Asociaţia SOS Fertilitatea, Asociaţia Spitalelor din România, Fundaţia Crucea Alb Galbenă din România, Patronatul Farmaciştilor din România, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice, Societatea Naţională de Medicină a Familiei, Societatea Română de Neuro-Oftalmologie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Senat: Publicitatea explicită pentru medicamente, interzisă Propunerea legislativă prin care publicitatea explicită pentru medicamente este interzisă a fost adoptată luni de Senat, cu 100 de voturi pentru şi şapte împotrivă, în calitate de Cameră decizională.
INTERVIU/Nini Săpunaru:România este singura ţară europeană care poate cultiva cu succes soia modificata genetic România este singura ţară din Uniunea Europeană care poate cultiva cu succes soia modificată genetic, iar această cultură ar putea contribui cu 1 - 1,5 miliarde de euro la PIB-ul ţării, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură...
Voiculescu: Fac un apel la Camera Deputaţilor - relaxarea legii antifumat nu are cum să producă efecte pozitive Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut un apel, joi, către Camera Deputaţilor să nu permită o "relaxare" a legii antifumat, deoarece această măsură "nu are cum să producă efecte pozitive din perspectiva sănătăţii publice".
Camera Deputaţilor: Comisia pentru sănătate a respins proiectul privind publicitatea la medicamente Comisia pentru sănătate din Camera Deputaţilor a dat raport de respingere, marţi, la propunerea legislativă privind publicitatea la medicamente, act normativ pentru care preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea.
World Vision România lansează, în parteneriat cu MSD România, proiectul ”Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame”, cu scopul reducerii mortalităţii materne în ţara noastră Fundaţia World Vision România, împreună cu compania farmaceutică Merck Sharp and Dohme (MSD) România, demarează un amplu program de reducere a mortalităţii materne din ţara noastră, ca parte a iniţiativei globale MSD for Mothers, cu obiectivul ca nicio mamă să nu mai moară dând viaţă.