Cele mai citite
 


Arad: Deficienţe în stingerea incendiilor la spitalele din judeţ
marţi, 7 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Controalele la unităţile sanitare de stat şi private din municipiul şi din judeţul Arad au evidenţiat existenţa unor deficienţe pe linia respectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor.
Potrivit unui comunicat transmis luni presei de purtătorul de cuvânt al IJSU Arad, lt. Sorina Ambruş, la cele 20 de unităţi sanitare controlate s-a urmărit, cu preponderenţă, verificarea căilor de acces/ evacuare, limitarea propagării incendiilor, exploatarea instalaţiilor utilitare ale construcţiilor, asigurarea mijloacelor tehnice, a sistemelor şi instalaţiilor de semnalizare şi stingere.
'În urma verificărilor, au fost constatate 121 de deficienţe pe linia respectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor, o parte fiind soluţionate operativ pe timpul controlului, fiind aplicate 13 sancţiuni contravenţionale principale', a precizat lt. Sorina Ambruş.
Printre nereguli s-a constatat neadoptarea măsurilor de limitare a propagării incendiului în interiorul construcţiilor, nerealizarea sau neîntreţinerea instalaţiei electrice pentru iluminatul de siguranţă sau a sistemului de detectare, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu, neîntreţinerea corespunzătoare, neverificarea ori exploatarea cu defecţiuni sau improvizaţii a instalaţiilor aferente construcţiilor, în special a celor electrice - tablouri electrice exploatate necorespunzător, siguranţe necalibrate, întrerupătoare şi prize montate necorespunzător, neasigurarea menţinerii în stare de funcţionare a instalaţiilor de hidranţi interiori şi exteriori.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
Arad: Sancţiuni contravenţionale aplicate pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad şi-a intensificat acţiunile de control pe linia respectării normelor specifice, în apropierea sărbătorilor pascale.
IGSU: Aproximativ 3.000 de sancţiuni aplicate în această săptămână, în urma a 1.180 de controale Personalul specializat din componenţa serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă a desfăşurat, în această săptămână, 1.180 de controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.905 sancţiuni contravenţionale - 2.344 avertismente şi 561 amenzi -, în cuantum de 2.227.904 lei, informează...
Dolj: Mai multe spitale au fost amendate de ISU Mai multe spitale din judeţul Dolj au fost amendate de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă cu suma de 31.750 de lei pentru diverse nereguli în ceea ce priveşte apărarea împotriva incendiilor.
Numeroase controale care vizau infecţiile nosocomiale şi biocidele au fost efectuate în perioada 2012-2015 Mai multe controale privind infecţiile nosocomiale şi produsele biocide au fost efectuate între anii 2012 - 2015, în perioada mandatelor de miniştri ai Sănătăţii deţinute de Eugen Nicolăescu, Nicolae Bănicioiu şi Patriciu Achimaş Cadariu, potrivit datelor postate pe site-ul MS.
Teleorman: Numeroase nereguli privind prevenirea incendiilor, depistate în spitale Alexandria, 8 sep /Agerpres/ - Peste 130 de deficienţe au constatat specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman pe parcursul controalelor efectuate în 11 unităţi spitaliceşti din judeţ privind modul cum sunt prevenite incendiile, prilej cu care s-au aplicat nouă sancţiuni...