Cele mai citite
 


Medicii britanici le cer părinţilor să-şi vaccineze copiii, dacă vor să viziteze România
marţi, 7 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Boli infectioase
 

Medicii britanici le-au recomandat părinţilor care intenţionează să se deplaseze în ţări străine, în special în România şi Bulgaria, să-şi vaccineze copiii împotriva pojarului, oreionului şi rubeolei, informează site-ul warringtonguardian.co.uk.

Apelul NHS Warrington survine în urma informaţiilor furnizate de autorităţile franceze privind numărul mare de asemenea cazuri de îmbolnăvire în rândul copiilor, în ultimul an.

Această situaţie îşi are originea în România şi Bulgaria, microbii respectivelor boli fiind aduşi în special de turişti, în vestul Europei.

Vaccinarea este extrem de importantă pentru copiii care îşi însoţesc părinţii în străinătate, micuţii între un an şi patru ani fiind cei mai ameninţaţi şi în rândul acestora s-au înregistrat cele mai multe cazuri de pojar, oreion şi rubeolă.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România şi Bulgaria au de suferit de pe urma elitelor plecate în străinătate (presa germană) Tot mai mulţi oameni bine pregătiţi pleacă din România şi Bulgaria. Emigraţia le este uşurată de libera circulaţie în Europa, însă acestor două ţări le lipsesc specialiştii, arată luni publicaţia Augsburger Allgemeine.
VACCINAREA, UN DREPT LA SĂNĂTATE - Scăderea acoperii vaccinale în România, un risc semnificativ pentru sănătatea populației Scăderea acoperirii vaccinale reprezintă una dintre amenințările majore pentru sănătatea publică la nivel global, iar România se confruntă în ultimii ani cu o situație îngrijorătoare, rata de vaccinare fiind mult sub nivelul optimal, de 95%,recomandat de către Organizația Mondială a Sănătății.
Luni începe Săptămâna Europeană a Vaccinării Societatea Română de Pediatrie atrage atenţia, printr-un comunicat de presă, că rata de vaccinare a copiilor în România este sub recomandările internaţionale.
Accidente rutiere în străinătate în care au fost implicaţi cetăţeni români (cronologie) La 3 mai 2015, 11 persoane au fost rănite, 3 dintre ele în stare gravă, în urma răsturnării unui autocar pe o şosea din apropierea localităţii Reuth din sudul Germaniei. Autocarul aparţinea unei firme de transport înregistrate în România. Printre ceilalţi 8 răniţi se numără şi 2 copii, de opt şi, respectiv...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Bolile virale ale copilariei Varicela, pojarul, oreionul si rubeola sunt boli virale care apar in copilarie. Campaniile de vaccinare au facut ca aceste boli sa fie astazi mult mai putin raspandite decat in trecut. Simptomele pot include febra, pete rosii pe piele si o inflamare a ganglionilor limfatici. Terapiile...