Cele mai citite
 


Cafeaua te face mai influenţabil
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de cercetători de la Universitatea Queensland din Australia a ajuns la concluzia că un individ băutor de cafea este mai uşor de influenţat decât unul care nu consumă această băutură, relatează marţi agenţia de presă Reuters.
În cadrul studiului, cercetătorii au intervievat aproximativ 140 de persoane. La început acestora li s-a cerut să-şi expună părerea în problema avorturilor. Apoi, subiecţii au fost împărţiţi în două grupuri, dintre care primul a fost servit cu mai multe ceşti de cafea.

Ulterior, voluntarilor li s-a prezentat o serie de argumente care nu coincideau cu poziţia exprimată anterior de aceştia.

În finalul studiului, oamenii de ştiinţă au concluzionat că persoanele care nu au consumat cafea nu şi-au schimbat punctul de vedere, în timp ce fanii licorii energizante au renunţat rapid la opiniile lor. Astfel, cercetătorii apreciază că sub influenţa cofeinei fiinţa umană este mai uşor de manipulat decât în absenţa ei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cafeaua este benefică pentru moral (studiu) Cafeina îşi confirmă rolul protector împotriva depresiei, fie că este consumată în cafea, fie din alte surse. Pentru a evalua acest efect, o echipă de cercetători chinezi de la Universitatea din Qingdao a trecut în revistă cele mai "serioase" studii realizate pe această temă între 1980 şi 2015, cu date...
Cafeaua este inofensivă pentru sănătate (cercetători) Cafeaua, ale cărei efecte au fost mult timp subiectul unor controverse, este, în general, inofensivă pentru sănătate şi poate chiar proteja împotriva unor boli cardiovasculare, dar şi împotriva unor maladii precum Alzheimer, Parkinson sau a diabetului zaharat - chiar dacă este decofeinizată, relatează...
Cafeaua reduce riscul de sinucidere (studiu) Cercetători de la Universitatea Harvard (Boston) au stabilit o asociaţie cel puţin surprinzătoare: două-trei ceşti de cafea pe zi ar reduce riscul de sinucidere, scrie passionsante.be.
Cafeaua, benefică împotriva acufenelor (studiu) O echipă de cercetători americani a făcut o constatate surprinzătoare: consumul zilnic de cafea este asociat cu un efect protector împotriva acufenelor. Acufenele constau într-o senzaţie auditivă - fluierat, ţiuit, bubuit, etc. - fără legătură cu vreun sunet exterior şi neauzit de cei din jur, aminteşte...
Cafeaua încetineşte dezvoltarea cerebrală (studiu) Consumul de cafea nu face bine creierului în dezvoltare, cum ar fi în adolescenţă. Consumul de cafeină la copii şi adolescenţi a crescut cu 70% în ultimii 30 de ani, îndeosebi datorită băuturilor energizante, relatează 20minutes.ch.
Mituri despre Cafea In cei peste 1000 de ani de cand se cultiva sistematizat cafeaua, efectele sale asupra organismului uman au fost deseori cercetate si disecate pana la cele mai mici amanunte. Fiind o bautura atat de populara, nu e de mirare ca s-au nascut nenumarate speculatii cu privire la beneficiile si dezavantajele...