Cele mai citite
 


MS: 20 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul West Nile
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În România sunt confirmate în prezent 20 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) remis marţi AGERPRES, nu au mai fost înregistrate decese, dar celor 15 infecţii cu virusul gripal West Nile confirmate săptămâna trecută li s-au mai adăugat 5 cazuri noi, confirmate în judeţele Călăraşi (1 caz), Ialomiţa (1 caz), Iaşi (1 caz) şi municipiul Bucureşti (2 cazuri).
Situaţia cazurilor de îmbolnăvire cu West Nile, pe judeţe este următoarea: Dolj - 1 caz, Alba - 1 caz , Buzău - 1 caz, Cluj - 1 caz, Ialomiţa - 2 cazuri, Galaţi - 1 caz, Sibiu - 1 caz, Municipiul Bucureşti - 3 cazuri, Teleorman - 1 caz, Mureş - 2 cazuri, Constanţa - 4 cazuri, Călăraşi - 1 caz, Iaşi - 1 caz, precizează comunicatul MS.
Potrivit sursei citate, starea de sănătate a bolnavilor care primesc asistenţă medicală de specialitate în spitale este bună. Medicii au constatat că niciuna dintre persoanele care au fost infectate nu a folosit substanţe de îndepărtare a ţânţarilor din jurul locuinţei, din locuinţă şi nici nu aplică substanţe repelente pe tegument. Şapte dintre aceste persoane nu au plase la ferestre, 2 dintre cazuri au apă care stagnează în curte sau locuiesc în vecinătatea unei ape, 6 se ocupă cu grădinăritul şi 9 cresc păsări în curte, se mai arată în comunicat.
Specialiştii de sănătate publică recomandă populaţiei să respecte sfaturile medicilor şi să ia toate măsurile necesare prevenirii îmbolnăvirilor.
Conform estimărilor de risc realizate de experţii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, înregistrarea de cazuri de infecţie West Nile în România are drept cauză schimbările climatice din această vară - umiditate urmată de căldură excesivă, care au favorizat dezvoltarea excesivă a populaţiei de ţânţari, în special în sudul ţării. În aceste zile, din cauza temperaturilor mai scăzute, activitatea ţânţarilor s-a redus, dar se poate reactiva dacă vremea se încălzeşte din nou, atrage atenţia Ministerul Sănătăţii.
În Europa au fost înregistrate în această vară mai multe cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile - în Grecia (173 cazuri şi 15 decese), în Rusia (356 cazuri şi 6 decese), Ungaria (3 cazuri), Olanda (2 cazuri), Italia (1 caz), Portugalia (1 caz). OMS Europa a mai raportat un număr de 24 cazuri şi în Israel.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: 15 persoane infectate cu West Nile, confirmate până în prezent în România Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că, până în prezent, în România au fost confirmate 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare...
MS: În România sunt confirmate 25 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile În România sunt confirmate, în prezent, 25 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare ...
Încă trei noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, confirmate de Ministerul Sănătăţii Încă trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile au fost confirmate în România, însă nu au mai fost înregistrate decese, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul...
MS: Un nou deces în urma îmbolnăvirii cu West Nile Ministerul Sănătăţii (MS) a informat miercuri că s-a înregistrat un nou deces din cauza virusului West Nile, numărul total al celor care au murit ajungând la patru.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
INSP: 65 de cazuri de infecţie cu virus West Nile în perioada 1 mai - 15 septembrie; şase decese Un număr de 65 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile în România în perioada 1 mai - 15 septembrie, din care şase au decedat, informează site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.