Cele mai citite
 


Copiii care dorm mai puţin în primii 5 ani de viaţă întâmpină un risc crescut de a fi supraponderali
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Probleme cu greutatea, Somnul
 

Copiii mai mici de 5 ani care nu dorm suficient întâmpină un risc crescut de a deveni supraponderali la vârste încă fragede, conform unui studiu publicta luni în revista Archives of Pediatric and Adolescent Medicine, transmite AFP.

'Am descoperit o legătură concretă între durata somnului nocturn la vârste fragede şi cazurile de obezitate la copii între 5 şi 9 ani', susţin autorii studiului coordonat de Janice Bell de la Universitatea din Washington şi de Frederick Zimmerman de la Universitatea California din Los Angeles.

Acest studiu a fost realizat pe un eşantion de 1.930 de copii americani, pe o perioadă de 5 ani.

Copiii au fost repartizaţi în două grupuri: un grup format din cei cu vârste mai mici de 5 ani şi respectiv un grup format din cei între 5 şi 13 ani. Oamenii de ştiinţă au comparat apoi o serie de date preluate la debutul studiului cu cele obţinute după 5 ani.

În medie, copiii de până la 5 ani dorm câte 10 ore pe noapte, în timp ce micuţii de peste 5 ani dorm câte 9 ore şi jumătate. Însă, în ambele grupuri au existat copii care nu dormeau mai mult de 5 ore şi jumătate pe noapte.

La cinci ani după începerea acestui studiu, 33% dintre copiii cei mai mici erau supraponderali sau obezi, iar dintre cei din grupul mai mare ca vârstă, 36% se aflau în aceaşi situaţie.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adolescenţii obezi riscă de două ori mai mult să dezvolte cancer intestinal (studiu) Adolescenţii obezi ar putea prezenta un risc de două ori mai mare să dezvolte cancer intestinal în jurul vârstei de 50 de ani. O echipă de cercetători de la Harvard School of Public Health din Boston condusă de Elisabeth Kantor a ajuns la acest rezultat după ce a analizat profilurile a 240.000 de suedezi...
Consumul prea mare de peşte în timpul sarcinii creşte riscul de obezitate la copii (studiu) Femeile însărcinate care mănâncă peşte de mai mult de trei ori pe săptămână au un risc crescut de a da naştere unor copii cu tulburări endocrine, potrivit unui studiu publicat luni în revista americană 'Journal of the American Medical Association Pediatrics', informează agenţia France Presse.
Copiii între 2 şi 4 ani, lăsaţi în faţa televizorului, întâmpină un risc crescut de obezitate mai târziu (studiu) Copiii care între vârsta de 2 şi 4 ani sunt lăsaţi de părinţii lor un număr mai mare de ore în faţa televizorului, întâmpină un risc crescut de obezitate până la vârsta de 10 ani, conform unui studiu canadian publicat de BioMed Central.
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
Arad: Studiu de evaluare a sănătăţii populaţiei Arad, 15 ian /Agerpres/- Consiliul Judeţean Arad a derulat împreună cu compania Houston un studiu de evaluare a stării de sănătate a populaţiei din comuna Ghioroc, concluziile acestui studiu fiind prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă.
Studiu: Hiperlipidemia şi hipertensiunea afectează deopotrivă femeile şi bărbaţii; vârsta medie - 63 ani Vârsta medie a pacienţilor cu hiperlipidemie sau hipertensiune a fost în 2012 de 63 de ani iar aceste boli au afectat în egală măsură femeile şi bărbaţii, aproximativ trei sferturi dintre aceştia fiind supraponderali sau obezi.