Cele mai citite
 


Şeful Secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, audiat de procurori
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Adrian Ioan Toma, şeful secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, a fost audiat marţi de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.
Medicul a stat aproximativ trei ore în sediul Parchetului, fiind însoţit de un avocat, refuzând la ieşire să facă declaraţii presei.
Procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Adrian Ioan Toma pe 3 septembrie.
Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului General, din probele administrate până în acest moment a reieşit faptul că Adrian Ioan Toma, în calitate de şef al Secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu', a gestionat în mod defectuos resursele umane existente, neluând măsurile manageriale necesare pentru asigurarea în permanenţă, pe orice tură, la salonul de terapie intensivă nou-născuţi a câte două cadre medicale, aşa cum prevăd dispoziţiile legale, în condiţiile în care numărul nou-născuţilor din salon depăşea în mod constant numărul maxim admis.
În acest dosar au mai fost puşi anterior sub acuzare asistenta Florentina Cîrstea şi şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, Vasile Dima.
De asemenea, Parchetul a dispus începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă, având indicii privind încălcarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, a normelor privind montarea şi verificarea instalaţiilor electrice, a reglementărilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente şi a reglementărilor de luare a unor măsuri de prevenire a incendiilor.
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti din 16 august s-a soldat cu moartea a cinci nou-născuţi şi cu vătămarea gravă a altor şase.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Medic de la Maternitatea Giuleşti, pus sub urmărire penală Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, vineri, începerea urmăririi penale împotriva medicului Adrian Ioan Toma, şeful secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
Şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, reţinut de procurori Şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu - Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează...