Cele mai citite
 


Alba: Lipsă de medici la UPU Alba Iulia
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia se confruntă cu un deficit de medici, în condiţiile în care normativul aprobat este de 24 de astfel de cadre, iar numărul existent este de 14, potrivit unei situaţii remise, marţi, la solicitarea AGERPRES, de către Consiliul Judeţean (CJ) Alba.
Cele mai multe dintre specialităţi au acoperit normativul, cum ar fi, de exemplu, la Interne, Gastroenterologie, Cardiologie, Oncologie, Psihiatrie, Neurologie, Urologie sau Obstetrică Ginecologie.
Nu există însă un medic reumatolog, iar la Neonatologie este încadrat un singur medic, necesarul fiind de doi. La Neonatologie ATI şi Neonatologie Prematuri există câte un singur medic, în conformitate însă cu normativul. La Chirurgie Maxilo-Facială este un medic care este încadrat cu o jumătate de normă.
Câte un medic este şi pe specializările de Pediatrie ATI, Neurochirurgie, Chirurgie Plastică.
La Terapie Intensivă ar mai fi nevoie de un medic, în prezent fiind încadraţi şase. Secţia de Boli Infecţioase funcţionează cu doi medici, necesarul fiind de trei.
Farmacia spitalului duce, de asemenea, lipsă de două cadre, în prezent fiind angajaţi doi farmacişti.
În total, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia sunt încadraţi 137 de medici, iar unul este cu o jumătate de normă, faţă de normativul de personal aprobat de 151. Rezultă un necesar de peste 13 medici.
Situaţia este mai gravă la alte spitale din judeţ, unităţi care se văd nevoite să apeleze la medici din alte judeţe, în special din Sibiu, care vin periodic, doar în anumite zile ale săptămânii. O astfel de situaţie este la unităţile din Apuseni, care colaborează cu un medic anestezist, încadrat cu o jumătate de oră, şi care vine tocmai din Sibiu.
CJ Alba a preluat la începutul lunii iulie managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unitate care are, în prezent, 763 de paturi şi aproape 1.050 de angajaţi.
În judeţul Alba funcţionează în total 12 spitale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Concurenţă acerbă pentru mai multe posturi vacante scoase la concurs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zeci de candidaţi s-au înscris la un concurs organizat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia pentru ocuparea unor posturi vacante, concurenţa fiind una acerbă mai ales la asistent medical debutant, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul instituţiei.
Alba: Deficit de medici ATI, în toate spitalele din judeţ Toate spitalele din Alba se confruntă cu o specialitate deficitară în rândul medicilor, respectiv cea de Anestezie Terapie Intensivă, urmată de cea de Neonatologie şi de Medicină de urgenţă.
Alba: Modernizarea Secţiei de Oncologie, terminată la sfârşitul lunii august Modernizarea Secţiei de Oncologie, demarată anul trecut, va fi finalizată până la 31 august, cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Alba, a arătat joi, într-o conferinţă de presă, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Alba: Secţia de Chirurgie-Urologie a Spitalului Judeţean, modernizată integral printr-un parteneriat între CJ şi o companie Secţia de Chirurgie-Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, care nu a mai fost reabilitată de la înfiinţarea sa, în 1973, a fost modernizată integral printr-o investiţie de peste 1,6 milioane de lei, bani alocaţi de către Consiliul Judeţean (CJ) Alba şi de una din cele mai puternice...
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.