Cele mai citite
 


Cercetări şi metode noi în domeniul diabetologiei, dezbătute la congresul de la Cluj-Napoca
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele mai noi cercetări şi metode de tratament, în scopul ameliorării calităţii vieţii pacienţilor cu diabet, vor fi aduse în prim-plan în cadrul celui de-al 8-lea Congres Naţional cu participare internaţională al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, care se va desfăşura în perioada 7 - 11 septembrie, la Cluj-Napoca.
În perioada 9 - 11 septembrie vor avea loc alte două evenimente ştiinţifice, respectiv al 25-lea Congres al Federaţiei Internaţionale a Simpozioanelor Danubiene în Diabet (FID) şi al 5-lea Congres al Asociaţiei Central-Europene de Diabet.
Cele trei congrese vor oferi şi oportunitatea cooperării între specialiştii români şi cei de la nivel european, intens implicaţi în studiul acestei problematici.
Printre subiectele care vor constitui tematica forumului ştiinţific al diabetologilor se numără ''provocările tratamentului în diabetul zaharat de tip 2 dincolo de controlul glicemic'', ''abordarea tridimensională a diabetului zaharat de tip 2'', precum şi ''Dislipidemia nu are vârstă. Noi perspective în reducerea riscului cardio-vascular''.
''Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice oferă, pentru a 8-a oară, cadrul în care grupul tot mai mare de profesionişti din domeniul diabetului, nutriţiei şi bolilor metabolice (medici diabetologi, medici de familie şi de alte specialităţi, asistente, reprezentanţi ai industriei farmaceutice) îşi pot împărtăşi experienţa în efortul continuu de creştere a calităţii îngrijirii pacienţilor'', a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
La rândul său, prof. univ. dr. Michael Roden, preşedintele Asociaţiei Central Europene de Diabet - FID, a precizat că cercetarea timpurie despre insulină este strâns legată de România.
''De asemenea, astăzi, România este tot mai mult implicată în cercetările asupra diabetului european. Acest lucru va fi subliniat în plus prin faptul că întâlnirea noastră va fi organizată împreună cu Congresul Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. (...) Îmi doresc pentru reuniunea din Cluj-Napoca o interacţiune şi un schimb intens pentru cei care sunt activi în diabet în Asociaţia noastră şi în România, dar şi pentru tinerii colegi cu întrebări ştiinţifice şi practice pentru diabetul modern'', a afirmat prof. univ. dr. Michael Roden.
Printre cele mai importante teme care vor face subiectul acestui eveniment se află: ''Există progrese în terapia contra diabetului?'', ''Calea dinspre sindromul metabolic spre diabetul de tip 2'', ''Noi ţinte terapeutice în diabet'', ''De la neuropatie la ulceraţii de picior''.
Prezentările vor fi susţinute de unii dintre cei mai renumiţi medici din România, Germania, Austria sau Polonia.
''Misiunea asumată de Federaţia Internaţională a Simpozioanelor Danubiene de Diabet, încă din momentul primului simpozion în 1969, a fost aceea de a oferi cadrul pentru înlăturarea barierelor (existente în acea perioada) în colaborarea nu numai ştiinţifică între specialiştii din domeniul diabetului din ţările legate de reperul geografic Central şi Est European, care este Dunărea, dar şi de repere culturale şi istorice comune'', a mai spus prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Speakeri internaţionali şi naţionali de renume, informaţii de ultimă oră la cel de-al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), România se află pe locul 9 în Europa în ceea ce priveşte numărul de cazuri de diabet, cu 1,5 milioane de persoane care suferă de această boală.
Al 41- lea Congres Național al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – Perspective și provocări în diabetul zaharat Dinamism, cercetare, studii, știință, educație, implicare – acestea sunt cuvintele cheie sub care se va desfășura în acest an cel de-al 41-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Evenimentul va avea loc în perioada 20-23 mai 2015, la Sibiu (Hotel Ramada)...
Peste 400 de participanţi, la Congresul Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice 2014 Peste 400 de medici au luat parte la sesiunile ştiinţifice din cadrul Congresului Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM), desfăşurat anul acesta, în luna noiembrie, la Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca.
Numărul cazurilor de diabetul zaharat de tip 2 în creştere Educaţia continuă a pacienţilor cu diabet zaharat reprezintă singura soluţie pentru a asigura succesul terapiei şi controlul evoluţiei acestei afecţiuni pe termen lung, au evidenţiat specialiştii diabetologi cu prilejul Congresului Naţional de Diabet de la Sibiu.
Diabetul zaharat - problemă de sănătate publică prioritară! Diabetul zaharat înregistrează o creştere epidemică a numărului de cazuri în România. Cum afecţiunea are implicaţii serioase din perspectiva suferinței persoanelor afectate asupra sistemului sanitar şi financiar, atât prin costurile aferente îngrijirii medicale, cât şi prin resursele necesare...
Al 40-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice – un tribut adus diabetologiei româneşti Congresul Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, cea mai aşteptată şi importantă manifestare dedicată diabetologiei româneşti, se apropie cu paşi rapizi. Startul celei de-a 40-a ediţii a acestui eveniment, cu o lungă tradiţie în palmaresul evenimentelor medicale...