Cele mai citite
 


Reuniune ştiinţifică privind problemele hepatice
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Română pentru Studiul Ficatului şi Fundaţia 'academician Marin Voiculescu' organizează, în perioada 16 - 18 septembrie, cea de-a XX-a ediţie a Congresului Naţional de Hepatologie.
Manifestarea este structurată în două părţi: pre-Congresul Balcanic de Hepatologie şi Congresul Naţional de Hepatologie, la eveniment fiind aşteptaţi ca invitaţi peste 20 de specialişti din ţară şi din străinătate.
Vor fi dezbătute teme precum 'Evoluţia naturală şi sub tratament a steatohepatitei non-alcoolice', 'Sindromul metabolic şi carcinomul hepatocelular', 'Tulburările de personalitate asociate afectării hepatice din sindromul metabolic', 'Encefalopatia hepatică minimă - probleme de diagnostic şi tratament', 'Tratamentul hemoragiilor digestive variceale la pacientul cirotic', 'Sindromul hepato-pulmonar'.
'Prin larga participare internaţională dorim să oferim nu numai cele mai recente informaţii privind diagnosticul şi tratamentul bolilor hepatice, dar şi să ne integrăm cât mai bine în programele europene şi globale, în vederea accesării de fonduri necesare dezvoltării medicinei româneşti', a evidenţiat prof. dr. Mihai Voiculescu, şeful Centrului de Medicină Internă - Nefrologie de la Institutul Clinic Fundeni, într-un comunicat de presă.
ARSF a organizat, încă de la înfiinţare (1990), congrese şi simpozioane la care au participat medici specialişti în medicină internă din întreaga ţară, precum şi gastroenterologi, infecţionişti sau radiologi. ARSF asigură interfaţa cu disciplinele de laborator, cum ar fi virusologia, anatomia patologică, imunologia.
Fundaţia 'academician Marin Voiculescu' elaborează programe pentru recuperarea medico-socială a persoanelor bolnave, aflate în suferinţă şi nevoie, contribuie la procurarea, transportul şi distribuirea de ajutoare medical-umanitare pentru acestea, colaborând spre a-şi atinge obiectivele propuse cu persoane fizice sau juridice, cu instituţii, organisme şi organizaţii publice sau private, interne sau internaţionale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La Institutul Fundeni s-a reluat utilizrea metodei TIPS Metoda TIPS (Transjugular Intrahepatic Porto Systemic Shunt - Şunt Transjugular Intrahepatic Porto-Sistemic) a fost reluată la Institutul Clinic Fundeni.
Comunicat de presă - Institutul Clinic Fundeni Institutul Clinic Fundeni anunţă cu regret marea pierdere a distinsului nostru coleg Prof. Dr. MIHAI VOICULESCU, medic primar medicină internă şi nefrologie Institutul Clinic Fundeni, Centrul de Medicină Internă şi Nefrologie, profesor de medicină internă şi nefrologie la UMF Carol Davila, Bucureşti...
Brăila: Simpozion pe teme de gastroenterologie şi hepatologie cu participare internaţională Zeci de medici din ţară şi din străinătate au fost prezenţi vineri, la Brăila, la deschiderea Simpozionului cu participare internaţională "Actualităţi în gastroenterologie şi hepatologie - Endoscopia standard de aur în diagnosticul şi tratamentul bolilor", care se va desfăşura timp de două zile în oraşul...
Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant Renal şi Acces Vascular cu participare internaţională - Ştiinţă şi inovaţie la cele mai înalte standarde Pentru prima oară în domeniul nefrologiei, un congres medical va îmbina teoria ştiinţifică şi practica atelierelor de lucru. Zeci de ore de dezbatere, transmisiuni live de la Institutul Clinic Fundeni, totul într-un singur eveniment medical de renume: Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă...
Centru de Excelenţă în Medicina Translaţională, inagurat la IC Fundeni Centrul de Excelenţă în Medicina Translaţională, inaugurat vineri la IC Fundeni, îşi propune să devină "o forţă naţională şi internaţională" pentru implementarea rezultatelor cercetării preclinice în practica clinică, în domenii ca oncogenomică, genomica transplantului sau terapiile celulare, potrivit...
Ladislau Ritli: Institutul Clinic Fundeni, unul dintre cele mai importante din România Institutul Clinic Fundeni este unul dintre cele mai importante din România, aici existând trei centre de referinţă în transplant - hepatic, medular şi renal, a subliniat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, miercuri, cu prilejul manifestărilor ocazionate de "Zilele Institutului Clinic Fundeni".