Cele mai citite
 


Proiect de 3,5 milioane lei pentru extinderea unităţii de asistenţă medico-socială din Sălişte
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a semnat, marţi, un nou contract de finanţare nerambursabilă prin care se va extinde sediul unităţii de asistenţă medico-socială din oraşul Sălişte, judeţul Sibiu, proiect în valoare totală de peste 3,56 milioane lei, potrivit unui comunicat al ADR Centru.
Fondurile nerambursabile sunt acordate în cadrul proiectului finanţat din fonduri REGIO pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor sociale din zona de vest a judeţului Sibiu şi se ridică la 2,7 milioane lei.
Proiectul 'Extindere sediu unitate de asistenţă medico-socială Sălişte - Sibiu' a fost depus de către Consiliul Judeţean Sibiu în vara anului 2009 pentru finanţare în cadrul domeniului major de intervenţie 3.2 - 'Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea serviciilor sociale', al Axei Prioritare 3 a Programului Operaţional Regional.
Potrivit sursei citate, prin această cerere de finanţare s-a urmărit creşterea gradului de acces al populaţiei din zonă la serviciile sociale oferite, deoarece este prevăzută creşterea suprafeţei desfăşurate a Unităţii de Asistenţă Socială Sălişte cu 1.044 metri pătraţi, până la 2.880 metri pătraţi. Astfel, de infrastructura extinsă şi echipată vor putea beneficia 80 de persoane, asistate în această unitate.
La nivelul Regiunii Centru, pe domeniul major de intervenţie 3.2 au fost contractate patru proiecte, până la începutul lunii septembrie 2010. Aceste proiecte solicită 1,80 milioane euro fonduri nerambursabile, în condiţiile în care bugetul alocat Regiunii Centru pe perioada 2007-2013 a fost depăşit, prin sumele solicitate spre finanţare de către toate cererile depuse şi deschise.
Alte cinci proiecte sunt în prezent în etapă de pre-contractare, iar zece au rămas pe lista de rezervă a domeniului. Prin aceste 15 proiecte se solicită peste 7,5 milioane euro, în timp ce 17 proiecte se află în curs de evaluare, cu 8,67 milioane euro fonduri nerambursabile solicitate spre finanţare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Fonduri nerambursabile pentru modernizarea unui centru de asistenţă Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi este beneficiarul unui proiect de modernizare şi extindere a infrastructurii Centrului de asistenţă medico-socială din comuna Cujmir în valoare totală de peste 2, 6 milioane de lei.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Olt: Contract de finanţare pentru primul centru de terapie ocupaţională din judeţ Contractul de finanţare din fonduri nerambursabile pentru realizarea primului centru de terapie ocupaţională din judeţ a fost semnat luni, la Slatina, de către preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu şi Marilena Bogheanu, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională S-V Oltenia.
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Giurgiu: Centrul de la Mogoşeşti va fi reabilitat şi extins din fonduri europene Centrul de asistenţă medico-socială de la Mogoşeşti, judeţul Giurgiu, va beneficia de lucrări de reabilitare şi extindere.