Cele mai citite
 


Iaşi: Încă un caz confirmat cu virusul West Nile
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, marţi după-amiază, prezenţa virusului West Nile la o a doua persoană din Iaşi, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
'Este vorba despre o pacientă în vârstă de 69 de ani, cu domiciliul în Iaşi. În perioada contaminării a locuit în judeţul Vaslui, în mediul rural. Şi în acest caz starea pacientei este foarte bună, nemaiprezentând simptome deosebite. Ancheta epidemiologică va stabili mai exact contextul posibil în care s-a produs transmiterea virusului', a declarat, pentru AGERPRES, Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.
Anunţul a fost făcut la numai o zi după ce reprezentanţii aceleiaşi instituţii au declarat că un bărbat din judeţul Iaşi, în vârstă de 32 de ani, a fost diagnosticat cu virusul West Nile. Bărbatul a fost infectat, cel mai probabil, în timpul unei partide de pescuit.
În cursul zilei de marţi, doi bărbaţi, partenerii de pescuit ai acestuia, au fost aduşi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi cu suspiciunea de infectare cu virusul West Nile. AGERPRES/ ()
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Anchetă demarată de poliţişti după ce o femeie s-a aruncat de la etajul 12 al unui hotel Poliţiştii au demarat luni o anchetă după ce o femeie, angajată a Direcţiei de Sănătate Publică, s-a aruncat în cursul nopţii de duminică spre luni de la etajul 12 al unui hotel din Piaţa Unirii din Iaşi.
Iaşi: Primul caz de infectare cu virusul West Nile Iaşi, 6 sep /Agerpres/ - Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi susţin că în judeţ a fost confirmat primul caz de infectare cu virusul West Nile.
Iaşi: Numărul persoanelor confirmate cu gripă de tip nou a ajuns la trei Specialiştii de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au mai confirmat, în ultimele ore, un caz de gripă de tip AH1N1 în municipiul Iaşi.
Anchetă epidemiologică la Iaşi după ce un copil suspect de meningită a murit în ambulanţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce un copil în vârstă de 7 ani, suspect de meningită, a decedat în ambulanţa care-l transporta la spital.
Galaţi: Femeie de 80 ani diagnosticată cu meningită provocată de virusul West Nile O femeie de 80 ani a fost diagnosticată de Institutul Cantacuzino cu meningită provocată de virusul West Nile, acesta fiind primul caz înregistrat în judeţul Galaţi în acest an, a anunţat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Tulcea: Primul caz de infecţie cu West Nile în judeţ, confirmat la Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului West Nile în cazul unei persoane, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Tulcea.