Cele mai citite
 


Parlamentarii vâlceni susţin demersurile CJ pentru răscumpărarea Clinicii de la Călimăneşti
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
- Parlamentarii vâlceni susţin demersurile Consiliului Judeţean pentru alocarea sumei de 900.000 de euro de la Guvern, necesară răscumpărării Clinicii de Balneologie din Călimăneşti.
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea îşi pune speranţele în lobby-ul pe care parlamentarii din judeţ îl vor putea face pentru susţinerea acestui proiect la discuţiile privind bugetul de stat pe anul viitor.
'Eu sunt chiar din Călimăneşti şi cunosc bine situaţia. Mă bucur mult că politicienii vâlceni au trecut peste diferenţele de partid şi facem acest lobby. Este vital pentru a menţine locurile de muncă ale medicilor şi asistenţilor de la clinică. Până la urmă, ce ar fi o staţiune balneo fără clinică?', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, deputatul PDL Samoil Vâlcu.
La rândul său, senatorul PNL Emilian Frâncu a susţinut că 'situaţia este cunoscută bine de toate autorităţile'. 'Important este ca treaba să se rezolve şi solidaritatea asta politică este mai mult decât necesară atunci când la mijloc este interesul cetăţeanului. Şi aici interesul înseamnă sănătate', a precizat Emilian Frâncu.
Senatorul PSD Laurenţiu Coca a precizat că a depus deja o interpelare în acest sens. 'Ştiu de la domnul Câlea cum stau lucrurile. CJ nu are 900.000 de euro pentru a răscumpăra clinica. E clar, numai guvernul o poate rezolva. Cu cât mai multe voci, cu atât mai bine', a subliniat Coca.
Şi Dumitru Mazilu, deputat UNPR, a spus că susţine demersul. 'Da, susţin alocarea acestei sume, dar mă gândesc că, dacă am obţine 900.000 de euro, nu am putea construi una nouă. E o idee care ar trebui reflectată', a declarat deputatul.
Contactat de AGERPRES, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, a declarat că soluţia stă în lobby-ul pe care îl pot face cei nouă parlamentari vâlceni atunci când se va construi proiectul de buget pe anul 2011.
'Situaţia nu este prea roză la Călimăneşti, deşi, sincer, am avut bafta ca proprietarul clădirii care a câştigat-o în instanţă în 2008 să ne păsuiască. Mai mult, deşi, iniţial, am discutat despre un preţ de 1,9 milioane euro, în urma negocierilor am ajuns la 900.000. Dar nici aceşti bani nu îi avem. Aşadar, singura noastră şansă stă în lobbyul pe care cei nouă parlamentari vâlceni îl pot face când se constituie proiectul de buget pe anul viitor', a declarat Dumitru Persu.
Clinica de Balneologie din Călimăneşti funcţionează ca secţie a Spitalului Judeţean Urgenţă Vâlcea şi îşi desfăşoară activitatea într-o clădire cu trei nivele, naţionalizată. În 2008, urmaşii foştilor proprietari au câştigat în instanţă clădirea şi au sugerat spitalului că, dacă vor să îşi continue activitatea, să o cumpere. Potrivit managerului SJU Vâlcea, Georgeta Sălişte, în această clinică lucrează 60 de oameni, din care 5 medici, iar restul asistente, infirmiere şi personal auxiliar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Vâlcea: Demersuri pentru reînfiinţarea Spitalului din Bălceşti, anunţate de preşdintele CJ, Ion Cîlea Ministrul Sănătăţii a fost de acord cu iniţierea unui proiect de Hotărâre de Guvern privind reînfiinţarea Spitalului orăşenesc Bălceşti, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.
Vâlcea: Deputatul PNL Cristian Buican propune un parteneriat public-privat pentru salvarea Clinicii de Balneo-Fizioterapie Călimăneşti Deputatul PNL Cristian Buican propune un parteneriat public privat în cazul Clinicii Balneo-fizioterapeutice şi de Recuperare Medicală din Călimăneşti şi Consiliul Judeţean Vâlcea ca singura modalitatea pentru a nu fi închisă.
Dorel Jurcan, candidat PDL la preşedinţia CJ Vâlcea: Vreau ca tinerii să aibă oportunitatea de a începe o afacere (interviu) Candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, susţine într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul câştigării competiţiei electorale, are în vedere implementarea proiectelor ce vizează infrastructura, alimentarea cu apă şi lucrările de canalizare, dezvoltarea întreprinderilor...