Cele mai citite
 


Covasna: Numărul tentativelor de suicid, în creştere alarmantă
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor care au încercat să-şi pună capăt zilelor a crescut alarmant în judeţul Covasna, în prima jumătate a acestui an înregistrându-se 52 de cazuri, faţă de 79 înregistrate pe tot parcursul anului trecut.
Potrivit unui raport remis, marţi, AGERPRES, de Compartimentul de Promovare a Sănătăţii din cadrul Direcţiei Sanitare Covasna, cele mai multe tentative de suicid s-au înregistrat în rândul femeilor şi în categoriile de vârstă cuprinse între 25 şi 55 de ani.
Principala cauză a suicidului este depresia generată de singurătate, abandon, nevroze şi indiferenţă socială, spun specialiştii covăsneni, potrivit cărora, în ultimii zece ani, s-au înmulţit semnificativ şi numărul pacienţilor care suferă de depresie sau anxietate.
Şeful Serviciului de Ambulanţă Covasna, dr. Tiberiu Poştoacă a confirmat creşterea numărului tentativelor de suicid şi pune acest lucru pe seama situaţiei economice, a nesiguranţei financiare, a şomajului şi grijilor de zi cu zi care au dus oamenii în pragul disperării.
Statisticile evidenţiază o creştere în ultimii trei ani şi în ce priveşte numărul deceselor prin sinucidere în special în rândul persoanelor între 45 şi 54 de ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Serviciul de Ambulanţă solicită sprijinul medicilor de familie Serviciul de Ambulanţă Covasna se confruntă cu o lipsă acută de medici, iar pentru a putea a asigura liniile de gardă a solicitat sprijinul medicilor de familie, oferindu-se să le plătească orele lucrate.
Covasna: Ministrul Sănătăţii a vizitat Serviciul de Ambulanţă Covasna Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, care se află într-o vizită de două zile în judeţul Covasna, a vizitat vineri Serviciul de Ambulanţă Covasna şi Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Depresia - Cauze si Simptome Nu exista un raspuns clar la intrebarea despre cauzele depresiei. Depresia este de obicei declansata de o combinatie de factori biologici, psihologici si factori din mediu.
Covasna: Ambulanţă, implicată într-un accident cu doi răniţi O ambulanţă care transporta un pacient de la Covasna la Sfântu Gheorghe a fost implicată joi, la amiază, într-un accident soldat cu doi răniţi.
Peste 3.600 de solicitări la ambulanţă în regiunea Bucureşti-Ilfov între 31 decembrie şi 3 ianuarie Peste 3.600 de persoane au apelat la serviciul de ambulanţă în perioada 31 decembrie - 3 ianuarie, peste 2.000 de cazuri fiind urgenţe de cod roşu şi cod galben, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.
Covasna, pe primul loc în topul naţional al apelurilor false la 112 Judeţul Covasna ocupă locul I la nivel naţional în ceea ce priveşte apelurile false la 112, cu un procent de 87,52%, relevă o statistică realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).