Cele mai citite
 


Din ce în ce mai multe cazuri de boli din epoca Victoriană la Londra
miercuri, 22 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Londra, 22 aprilie /Agerpres/ - La Londra sunt întâlnite din ce în ce mai multe cazuri de boli rare, asociate de obicei cu epoca Victoriană (secolul XIX), conform unui studiu dat publicităţii de cotidianul Daily Mail.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire de boli infecţioase rare, printre care febra tifoidă, tusea convulsivă sau scarlatina a crescut cu 166% în Londra, în ultimii doi ani. De asemenea, cazurile de oreion, boală ce poate fi prevenită prin vaccinare, au crescut de la 125 în 2007, la 393 de cazuri în 2008 - o creştere de 214%.

Acest fenomen ar putea fi provocat de refuzul părinţilor de a-şi mai vaccina copiii împotriva pojarului, oreionului şi rubeolei, de teamă că aceste vaccinuri ar putea să-i îmbolnăvească de autism.

Imbolnăvirea de oreion poate provoca pierderi ale acuităţii auditive şi poate afecta sistemul nervos în cazul adulţilor. De asemenea, conform statisticilor oficiale, numărul îmbolnăvirilor de tuse convulsivă, boală extrem de contagioasă, a crescut de patru ori între 2002 şi 2007, de la 63 de cazuri la 252. Această boală poate fi mortală în cazul copiilor de vârste mici.

Intre timp cazurile de scarlatină, boală ce se manifestă prin febră puternică şi apariţia de erupţii cutanate şi care poate afecta grav organele interne, au crescut cu 153% din 2005 şi până în prezent, în cursul anului 2008 înregistrându-se 501 astfel de cazuri în capitala britanică.

Cazurile de febră tifoidă, boală asociată lipsei de igienă, au crescut constant din 2004, când se înregistrau 45 de îmbolnăviri, până la 127 de cazuri în cursul anului trecut.AGERPRES/(Bălu Codruţ)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul cazurilor de autism a crescut în ultimii ani Numărul cazurilor de autism depistate a crescut semnificativ în ultimii ani în România, potrivit datelor de specialitate publicate recent.
Londra: Numărul cazurilor de tuberculoză a crescut cu 50% în ultimul deceniu Londra poate fi considerată 'capitala tuberculozei' în Europa Occidentală, în condiţiile în care numărul cazurilor a înregistrat o creştere cu 50% în ultimul deceniu, relevă un articol publicat recent în revista medicală Lancet, preluat de New York Times.
Muzica şi anestezia Un studiu prezentat recent în cadrul Congresului Euroanaesthesia 2016, desfăşurat la Londra, arată că relaxarea pe care o produce muzica reduce atât anxietatea pacienţilor înainte de intrarea în sala de operaţie, cât şi cantitatea sedativelor necesare, semnalează cotidianul spaniol El Mundo.
Tusea convulsivă Tusea convulsivă este o boală acută a că ilor respiratorii , foarte contagioas ă, cauzată de Bordetella pertussis, caracterizată prin accese paroxistice de tuse spastică. Boala este foarte periculoasă pentru copiii sub un an, datorită complicatiilor respiratorii .
Cinci porţii de fructe şi legume pe zi sunt insuficiente pentru reducerea riscului unor afecţiuni grave (studiu) Londra, 1 apr /Agerpres/- Cinci porţii zilnice de fructe şi legume ar putea să nu fie de ajuns pentru reducerea riscului de cancer sau accident vascular cerebral (AVC) şi nici al decesului din orice altă cauză, în acest scop fiind nevoie de cel puţin şapte porţii zilnice, în special de legume, este concluzia...
Un vaccin nazal împotriva tusei convulsive, testat cu succes pe oameni Un vaccin nazal împotriva tusei convulsive, din care o singură doză ar putea fi suficientă pentru a proteja bebeluşii sub şase luni, a fost testat cu succes pe oameni, potrivit unui studiu preliminar publicat miercuri în revista ştiinţifică online Plos One.