Cele mai citite
 


Proiect european pentru profesioniştii din sănătate şi asistenţă socială
joi, 9 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şcoala postliceală sanitară Fundeni finalizează, joi, proiectul HEVI - 'Profesorii din sănătate şi asistenţă socială împotriva violenţei'.
Cu o investiţie în România de 200.000 de euro şi cofinanţare din fonduri europene de 18.000 de euro, proiectul îşi propune includerea în programa de studiu pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii şi al asistenţei sociale a unui modul destinat special cazurilor de violenţă domestică.
Proiectul este finanţat de Comisia UE, programul Leonardo da Vinci şi este coordonat de Universitatea din Helsinki, Centrul pentru Educaţie Continuă Palmenia, fiind derulat până în prezent în Finlanda, România, Irlanda, Bulgaria, Germania, Estonia şi Letonia.
Cu acest prilej va avea loc şi o prezentare a ghidului profesorilor, care va conţine programa de formare a cadrelor didactice, sugestii, metode inovatoare şi instrumente de lucru pentru profesori.
În cadrul unui seminar, elevi ai Şcolii postliceale Fundeni vor prezenta studii şi analize proprii ale modului în care românii percep şi reacţionează în cazul violenţei domestice.
Proiectul a fost derulat în România de către Şcoala postliceală sanitară Fundeni, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Familiei, al Spitalului Clinic Colentina şi al Centrului Naţional de Formare în Sănătate.
Scopul proiectului HEVI este de a răspunde nevoilor profesorilor din educaţia continuă în domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale cu privire la violenţa partenerului intim (VPI). În cadrul proiectului au fost realizate 'Ghidul de predare' şi 'Manualul pentru profesori'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect cu fonduri europene privind formarea cadrelor medicale în domeniul îmbătrânirii cerebrale Bucureşti, 21 oct /Agerpres/ - Fundaţia Ana Aslan International, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMMR), a lansat, joi, un proiect unic în România, finanţat cu fonduri europene, pentru dezvoltarea...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
România avea în 2009 cel mai mare procent de absolvenţi de ştiinţe sociale, economie şi drept din UE România avea în 2009 cel mai mai procent de absolvenţi (peste 53 la sută) de ştiinţe sociale, economie şi drept din Uniunea Europeană, relevă un raport Eurostat privind evoluţiile din sistemul european de educaţie în ultimul deceniu, făcut public marţi la Bruxelles.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
(Corespondenţă)România avea în 2009 cel mai mare procent de absolvenţi de ştiinţe sociale, economie şi drept din UE Bruxelles, 25 oct - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: România avea în 2009 cel mai mai procent de absolvenţi (peste 53 la sută) de ştiinţe sociale, economie şi drept din Uniunea Europeană, relevă un raport Eurostat privind evoluţiile din sistemul european de educaţie în ultimul deceniu...
Salvaţi Copiii România organizează Forumul Naţional al Copiilor Cea de-a XI-a ediţie a Forumului Naţional al Copiilor, desfăşurat de marţi până joi, în zona Parcului Herăstrău, are o tematică axată în principal pe prevenirea violenţei în mediul şcolar şi identificarea soluţiilor de combatere a acestui fenomen.