Cele mai citite
 


Teleorman: Numeroase nereguli privind prevenirea incendiilor, depistate în spitale
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alexandria, 8 sep /Agerpres/ - Peste 130 de deficienţe au constatat specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman pe parcursul controalelor efectuate în 11 unităţi spitaliceşti din judeţ privind modul cum sunt prevenite incendiile, prilej cu care s-au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale.
Şeful ISU Teleorman, colonelul Costel Ghebaură, a declarat într-o conferinţă de presă, miercuri, că neregulile vizează neactualizarea planurilor de evacuare şi a responsabilităţilor în caz de incendiu, lipsa marcajelor pentru mijloacele de intervenţie şi starea necorespunzătoare a hidranţilor interiori.
De asemenea, s-a constatat că la spitalele din Roşiorii de Vede, Zimnicea şi Videle instalaţiile de detectare nu sunt verificate de mai mulţi ani, fiind nefuncţionale. În general, există în marile unităţi sanitare o lipsă de interes pentru dotarea cu astfel de instalaţii în secţiile de reanimare, de nou-născuţi şi de urgenţă, dar şi în laboratoare sau în locuri cu aparatură electronică de mare valoare.
Pentru remedierea operativă a deficienţelor au fost stabilite măsuri organizatorice, dotările cu instalaţii de detectare fiind condiţionate de asigurarea unor surse financiare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
Teleorman: Calitatea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă a crescut prin dotarea cu echipamente a ISU Capacitatea şi calitatea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat au înregistrat o îmbunătăţire prin achiziţia echipamentelor specifice ISU, a declarat marţi preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea...
Liviu Dragnea: SMURD va beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman va sprijini Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care a fost inaugurat miercuri la Alexandria în prezenţa primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi a mai mulor autorităţi centrale şi locale.
Prahova: Încă două autospeciale noi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a primit, joi, două noi autospeciale de intervenţie de mici dimensiuni, acestea fiind achiziţionate prin intermediul proiectului 'Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii...
Braşov: Lipsă de cadre medicale, aparatură veche şi neperformantă în spitale Lipsă acută de personal medical, aparatură în mare parte veche şi neperformantă, nereguli la instalaţiile de gaz, electrice şi de stingere a incendiilor - aceasta este concluzia unui control efectuat la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă,...
Teleorman: Primul ministru va participa la inaugurarea SMURD în Alexandria Primul ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, va participa, joi, în municipiul Alexandria, la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în judeţul Teleorman, se arată într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.