Cele mai citite
 


Iaşi: Centru zonal de ambulanţă, inaugurat la Ţibăneşti
joi, 9 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un centru zonal de ambulanţă va fi inaugurat joi în localitatea Ţibăneşti, după ce acest serviciu a funcţionat timp de 15 ani într-o clădire veche.
Dr. Florin Agapi, manager general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Iaşi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că vechiul spaţiu era impropriu, clădirea fiind propusă spre demolare.
Pentru noul centru zonal, SAJ a preluat de la Consiliul Judeţean o clădire care a aparţinut Direcţiei Drumurilor Judeţene şi care a fost reamenajată şi dotată cu cele necesare.
'Intenţia noastră cu acest centru este să continuăm să intervenim cât mai rapid în cazurile de urgenţă, având în vedere că până în aceste localităţi maşinile noastre făceau de la Iaşi foarte mult timp', a spus directorul SAJ, Florin Agapi.
Potrivit acestuia, la centrul zonal de ambulanţă Ţibăneşti, care funcţionează deja de o lună în noua clădire, vor lucra 14 persoane, şoferi, asistenţi medicali şi ambulanţieri, pe patru maşini.
Noul centru va permite dezvoltarea serviciului de ambulanţă astfel încât localităţile din apropierea comunei Ţibăneşti - Ţibana, Tansa, Dagâţa, Ipatele, Şcheia, Cuza Vodă, Drăguşeni, Mironeasa - să poată beneficia de intervenţia rapidă a ambulanţelor.
Florin Agapi speră ca, în viitorul apropiat, să pună în funcţiune, cu ajutorul Consiliului Local, şi substaţia Iaşi-Vest din Păcurari, proiect demarat împreună cu deputatul Petru Movilă, pentru intervenţia rapidă la cazurile din zonă, dar şi în cazurile de accidente produse pe aşa-numita 'şosea a morţii'. El are în vedere şi reamenajarea substaţiei de la Podu Iloaiei.
Staţia este necesară mai ales că punctul SMURD din zonă a fost desfiinţat din cauza crizei economice.
'Încă de la desfiinţarea punctului SMURD de la Ţibăneşti (...), am făcut tot posibilul ca oamenii din această zonă să nu rămână fără un serviciu medical de urgenţă mai aproape de casa lor. Mă bucur că şi eforturile mele se concretizează în acest centru zonal de ambulanţă, care va deservi toate comunele din jurul Ţibăneştiului. Astfel, oamenii vor primi ajutor în timp util în cazurile de urgenţă şi o şansă în plus la viaţă', a declarat deputatul Petru Movilă, pentru AGERPRES.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Nou centru zonal pentru serviciul de ambulanţă la Ţibăneşti Iaşi, 9 sep /Agerpres/ - Un nou centru zonal pentru serviciul de ambulanţă a fost inaugurat joi, la Ţibăneşti, beneficiare fiind peste 2.000 de persoane care locuiesc în comună.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Alba: Serviciu Privat de Ambulanţă, inaugurat de Crucea Roşie Crucea Roşie Română (CRR) Filiala Alba a lansat joi Serviciul Privat de Ambulanţă, care va fi deservit pentru început de patru ambulanţe dotate cu echipamente noi, conform standardelor în vigoare, precum şi de personal medical cu pregătire şi experienţă în acest domeniu de activitate  - medici, asistenţi...
Iaşi: Acţiune transfrontalieră de salvare a unor fete din Republica Moldova dispărute în apele Prutului Mai multe echipaje ale Inspectoratului Situaţii de Urgenţă, SMURD şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Iaşi, precum şi echipaje de ajutor din Republica Moldova caută două fete care au dispărut, duminică, în apele Prutului.
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015-2016 (cronologie) Un accident rutier grav s-a produs la 22 februarie 2016, în municipiul Constanţa, în accident fiind implicat un microbuz şcolar ce transporta elevi la o unitate privată de învăţământ. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, au fost răniţi doi adulţi, iar cinci copii au traumatisme minore...
Iaşi: Femeie înjunghiată cu un cuţit în stradă; victima - transportată la Spitalul 'Sf. Spiridon' Un echipaj medical de urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi a fost solicitat, la 112, să intervină pentru a acorda îngrijiri în cazul unei femei care a fost înjunghiată în torace cu un cuţit, pe o stradă din centrul oraşului.