Cele mai citite
 


Constanţa: Femeie diagnosticată cu o boală rară, declanşată din cauza suprasolicitării fizice şi psihice
joi, 9 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

O femeie în vârstă de 36 de ani, internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa cu mâinile şi picioarele paralizate, a fost diagnosticată cu poliradiculonevrită, o boală rară declanşată în condiţii de stres, de suprasolicitare fizică sau psihică.

Şefa Secţiei Neurologie a SCJU, dr. Anca Hâncu, a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pacienta este din comuna Oltina şi a ajuns la spital cu deficit motor la membrele superioare şi inferioare, cu tetrapareză, boala evoluând într-un ritm alert.


În prezent, pacienta este stabilizată medical, administrându-i-se imunoglobuline, tratament în valoare de aproximativ 14.000 de lei.
'Recuperarea medicală este de lungă durată, de un an. Mâine (n.r. joi), pacienta va merge la Bucureşti pentru o ultimă analiză de testare a activităţii musculare, pe care noi nu o putem face aici. (...) Evoluţia bolii trebuia oprită cu orice preţ, pentru că exista riscul să prindă centrii respiratori şi să facă stop respirator sau să rămână intubată', a explicat Hâncu.


Potrivit acesteia, boala este una inflamatorie, care 'prinde toate rădăcinile spinale' şi poate apărea la orice vârstă, în condiţii 'de stres, de suprasolicitare fizică sau psihică', scâzând imunitatea organismului.
'Femeia a muncit mult, a făcut curăţenie generală mai multe săptămâni. Şi acest efort fizic susţinut, plus stresul, plus copilul de 7 ani, şi probabil că sunt şi alte probleme, au dus la scăderea imunităţii. (...) A avut un proces inflamator nespecific în această perioadă, care a precedat apariţia semnelor clinice neurologice', a declarat medicul, menţionând că a mai avut un astfel de pacient, anul trecut, o persoană în vârstă de circa 40 de ani, care venise de la muncă din Spania.


Conform specialiştilor, poliradiculonevrita este o afecţiune neuromusculară a cărei incidenţă este de unu - două cazuri la 100.000 de persoane.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Secţia de Neonatologie a SCJU, dotată cu un ventilator de 18.000 de euro printr-o donaţie a lui Horia Tecău Tenismenul român Horia Tecău, care a câştigat duminică proba de dublu a Turneului Campionilor de la Londra, a vizitat, marţi, Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) "Sf. Apostol Andrei" din Constanţa, secţie pentru care sportivul a donat 18.000 de euro cu scopul achiziţionării...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Constanţa: 700 de salariaţi ai spitalului judeţean riscă să fie disponibilizaţi Un număr de 700 dintre cei aproximativ 1.900 de salariaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa riscă să îşi piardă locurile de muncă, conform propunerii de restructurare şi reorganizare a unităţii făcute de noul Consiliul de Administraţie (CA) constituit după ce unitatea medicală...
Caraş-Severin: O nouă acţiune de donare de echipamente medicale din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii' Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Spitalul Municipal din Caransebeş au primit, joi, din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii', aparatură medicală în valoare de 27.000 euro, în urma campaniilor de strângere de fonduri organizate la nivel naţional.
Suceava: Centrul Nord-Est Carpatic de Epilepsie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava se va înfiinţa Centrul Nord-Est Carpatic de Epilepsie (CNECE), în colaborare cu o clinică specializată în această patologie, din Germania, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, medicul specialist în neurologie pediatrică, epileptolog cu competenţe...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.