Cele mai citite
 


Mureş: Neangajarea persoanelor cu dizabilităţi, motivată de probleme financiare
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 8 sept /Agerpres/ - Angajatorii preferă să vireze la stat salariile minime brute pe economie aferente locurilor de muncă neocupate de persoane cu dizabilităţi din considerente materiale, a declarat presei, miercuri, Reghina Fărcaş, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Mureş.
'Mulţi au greutăţi în a adapta locul de muncă la posibilităţile şi dizabilităţile persoanei care se prezintă pentru a fi angajată şi preferă să vireze banii - pentru că sunt cheltuieli foarte mari pentru a adapta locul de muncă. Unii consideră că mulţi (dintre cei cu dizabilităţi -n.r.) nu pot să facă faţă posturilor din cauza profilurilor de activitate. În Mureş avem înregistrate în evidenţă (la AJOFM -n.r.) un număr de 34 de persoane cu dizabilităţi, anul acesta au fost angajate 19 persoane', a arătat Reghina Fărcaş.
Şefa AJOFM Mureş a arătat că instituţia încearcă să promoveze facilităţile de care pot să beneficieze angajatorii atunci când încadrează o persoană cu dizabilităţi şi chiar să le indice posibilităţile de a putea achiziţiona materiale confecţionate la unităţile protejate în care lucrează persoane cu dizabilităţi.
'Printr-un parteneriat cu Fundaţia 'Alături de Voi' România am căutat să înştiinţăm angajatorii despre posibilitatea de a-şi procura materiale de la aceste unităţi protejate şi în momentul în care noi am organizat anumite acţiuni de recrutare a forţei de muncă, cum sunt de exemplu bursele locurilor de muncă, au participat şi reprezentanţii Fundaţiei ADV, care şi-au făcut cunoscute facilităţile', a arătat Fărcaş.
Preşedintele organizaţiei Mureş a Fundaţiei 'Alături de Voi' (ADV) România, Carmen Speranţa Ciulea, a declarat, miercuri, în timpul lansării proiectului Alianţa pentru Dezvoltarea Economiei Sociale la Târgu Mureş, că angajatorii preferă să vireze la stat salariile minime brute pe economie aferente poziţiilor vacante neocupate de către persoane cu dizabilităţi, decât să creeze locuri de muncă pentru această categorie şi să achiziţioneze produse şi servicii de la unităţi protejate.
Pe acest considerent, potrivit ADV, din cele peste 600.000 persoane cu handicap de la nivel naţional, doar 1.500 sunt angajate. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Mureş: Raport pentru Comisia Europeană despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din România Reţeaua Organizaţiilor Furnizoare de Servicii în Domeniul Dizabilităţii - DIZABNET va finaliza la sfârşitul acestei luni un raport pentru Comisia Europeană cu privire la situaţia persoanelor cu dizabilităţi din România.
Mureş: Donaţiile făcute la concertul susţinut de Sandra vor ajuta patru persoane cu dizabilităţi Donaţiile făcute de spectatori în timpul concertului susţinut duminică, la Târgu Mureş, de Sandra vor ajunge la patru persoane pentru tratamente medicale, achiziţionarea unui soft specializat pentru nevăzători şi încălţăminte ortopedică, dar şi pentru cumpărarea unei capre.
Mureş: Persoane cu dizabilităţi mintale, pregătite pentru integrarea pe piaţa muncii Aproximativ 70 de persoane cu dizabilităţi mintale vor fi calificate în diferite meserii, iar 40 dintre acestea vor fi încadrate pe piaţa muncii, prin intermediul proiectului intitulat 'Crearea şi implementarea metodologiei integrate de pregătire profesională şi angajare asistată pe piaţa muncii a persoanelor...
Dr.Diana Păun: România pregăteşte cei mai mulţi absolvenţi de medicină şi are cei mai puţini medici Conferenţiar doctor Diana Păun, consilier de stat în cadrul Departamentului Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că România este într-un paradox, deoarece, deşi pregăteşte cei mai...
Mureş: ADV România propune înfiinţarea unei comisiei de intervenţie pentru bolnavii cu HIV/SIDA Şefa centrului Mureş al Fundaţiei Alături de Voi (ADV) România, Carmen Speranţa Ciulea, a declarat, marţi, că în urma unor discuţii purtate, la Târgu Mureş, cu reprezentanţii instituţiilor sociale de stat şi cu o serie de organizaţii neguvernamentale de anul viitor aici s-ar putea înfiinţa o comisie...