Cele mai citite
 


Covasna: Nici unul dintre spitale nu e dotat cu instalaţii pentru semnalizarea incendiilor
joi, 9 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nici unul dintre cele şapte spitale din judeţul Covasna nu este dotat cu instalaţii de semnalizare şi detectare a incendiilor, a relevat un control tematic efectuat de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Controlul, ale cărui concluzii au fost date miercuri publicităţii de Prefectura Covasna, a scos, de asemenea, la iveală o serie de deficienţe în ce priveşte măsurile de apărare împotriva incendiilor în unităţile sanitare, cum ar fi prize şi stingătoare defecte şi căi de evacuare blocate.
Potrivit raportului, în urma activităţii de îndrumare şi control realizate de ISU, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe au fost montate coliere de fixare a furtunilor la instalaţia de oxigen din secţia de copii, au fost înlocuite prizele deteriorate la secţia de adulţi şi au fost evacuate ambalajele de carton de pe calea de acces şi evacuare.
Totodată, au fost propuse spre înlocuire 30 din cele 110 de stingătoare de incendiu care prezentau defecţiuni.
În Spitalul Municipal din Târgu-Secuiesc s-a cerut înaintarea documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru centrul materno-infantil şi s-au demontat câteva cabluri telefonice dezactivate, iar la Spitalul Orăşenesc Baraolt s-a eliberat calea de acces şi evacuare din secţia de pediatrie, care era parţial blocată cu două dulapuri şi s-au reaşezat stingătoarele din secţia de maternitate la loc vizibil şi uşor manevrabil.
În corpul C al Spitalului de Cardiologie din staţiunea Covasna s-a constatat că unele uşi se deschid în sens invers fluxului de evacuare.
'Sunt anumite deficienţe ce vor trebui înlăturate, dar spitalele din judeţul nostru nu sunt într-o situaţie mai precară decât majoritatea spitalelor din ţară', apreciază prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin.
Controlul a fost efectuat în perioada 24-31 august în şapte unităţi sanitare cu paturi: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Spitalul Municipal Târgu-Secuiesc, Spitalele orăşeneşti Covasna şi Baraolt, Spitalul de Cardiologie Covasna, Centrul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele şi Spitalul Particular Semper Sanitas din Sâncrai. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Două spitale de interes naţional din judeţ rămân în subordinea Ministerului Sănătăţii Două din cele şase spitale din judeţul Covasna, respectiv Spitalul de cardiologie din staţiunea Covasna şi Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, vor rămâne în subordinea Ministerului Sănătăţii, fiind catalogate drept instituţii de interes naţional.
SMURD a devenit operaţional în judeţul Covasna Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit operaţional începând cu data de 1 februarie şi în judeţul Covasna, iar în prima zi a avut trei intervenţii.
Covasna: Conducerea ISU susţine necesitatea modificării legii privind voluntariatul în situaţii de urgenţă Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna consideră necesară modificarea şi completarea cadrului legislativ pentru ca persoanele care activează în serviciile voluntare de intervenţie în cazuri de urgenţă să poată fi remunerate şi să poată activa în aceste structuri şi după împlinirea...
Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe suspendă temporar accesul vizitatorilor în unele secţii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe suspendă, începând de vineri, accesul vizitatorilor în mai multe secţii, măsura fiind luată pe fondul valului de gripă şi viroze respiratorii.
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Covasna: Inaugurarea SMURD, în prezenţa ministrului Sănătăţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna va fi inaugurat oficial vineri, la Sfântu Gheorghe, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Rittli, şi a subsecretarului de stat Raed Arafat.