Cele mai citite
 


Liga pentru promovarea drepturilor persoanelor cu handicap: Păpuşile cu dizabilitate şochează copiii din grădiniţe
joi, 9 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liga pentru Promovarea şi Apărarea Drepturilor Persoanelor cu Handicap din România a criticat miercuri, printr-un comunicat transmis AGERPRES, strategia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, privind dotarea grădiniţelor cu păpuşi care prezintă dizabilităţi.
'Prezenţa păpuşilor cu dizabilitate în grădiniţe, conform strategiei ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, sens în care pune la bătaie aproape 3 milioane de euro, nu face altceva decât să mărească numărul persoanelor cu handicap neuropsihic. În acelaşi timp, Guvernul, prin nepăsarea faţă de persoanele cu dizabilitate din România, a diminuat multe drepturi sau nu le mai acordă pentru a scoate România din criză', susţin semnatarii comunicatului de presă.
Potrivit reprezentanţilor Ligii, normalitatea şi demnitatea persoanelor cu dizabilitate se realizează prin schimbarea de atitudine şi mentalitate, fapt care trebuie pornit din familie, grădiniţă, şcoală, universitate.
'Interacţiunea copiilor teferi cu persoanele aflate în nevoie, copii şi adulţi, se realizează prin acţiuni reale, permanente în centre sau în familia persoanei cu dizabilitate, deoarece multe sunt imobilizate. Excursii, vizite la muzee, în parcuri, spectacole organizate împreună, ajutorul efectiv şi dialogul cu persoanele cu dizabilitate sunt lucruri fireşti pentru care nu trebuie cheltuiţi bani guvernamentali, ci doar implementat voluntariatul ca în toată Europa', se arată în comunicatul de presă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CEDCD intenţionează schimbarea legii referitoare la copiii cu dizabilităţi şi lansează campania"O singură voce pentru dizabilitate" Coaliţia "O singură voce pentru dizabilitate" (OSVD) lansează luni campania cu acelaşi nume care îşi propune să creeze premisele necesare schimbării cadrului legal privind drepturile copiilor cu dizabilităţi în România şi să atragă atenţia asupra abuzurilor şi discriminării copiilor cu dizabilităţi din...
Prahova: Seminar pentru crearea unei noi legi privind drepturile copiilor cu dizabilităţi, la Câmpina Un seminar privind drepturile copiilor cu dizabilităţi din România va avea loc, sâmbătă, în municipiul Câmpina, acţiunea făcând parte dintr-o serie de şase seminarii regionale organizate cu scopul de a promova un nou act normativ în acest sens, în condiţiile în care legea privind protecţia şi promovarea...
ONPHR: Instituţiile publice să respecte legislaţia în domeniu şi să schimbe atitudinea faţă de persoanele cu dizabilităţi Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România (ONPHR) consideră că este nevoie ca instituţiile publice din România să respecte legislaţia în domeniu şi să schimbe atitudinea faţă de persoanele cu dizabilităţi, subliniind că este nevoie de schimbare, de la modelul medical, la modelul social...
Preşedintele LPADPHR, nemulţumit de modul în care sunt tratate persoanele cu handicap din România Preşedintele Ligii pentru Promovarea şi Apărarea Drepturilor Persoanelor cu Handicap din România (LPADPHR), Luminiţa Gheorghiu, şi-a exprimat joi, cu prilejul Zilei Internaţionale consacrată acestor persoane, nemulţumirea faţă de modul în care sunt tratate persoanele cu dizabilităţi din România.
Doar o treime dintre persoanele cu dizabilităţi primesc scaun rulant /raport SAR/ Casa de asigurări finanţează un scaun rulant doar pentru una din trei persoane care ar avea nevoie de astfel de echipamente, relevă un Raport realizat de Societatea Academică Română (SAR).
Preşedintele ONPHR: Raportul mondial despre dizabilitate, un reper pentru construirea politicilor publice în domeniu Raportul mondial despre dizabilitate este un instrument foarte important atât pentru mediul ONG, dar mai ales este sau ar trebui să fie un punct de reper pentru instituţiile publice şi guvernamentale care construiesc politici publice pentru persoane cu dizabilităţi, susţine preşedintele Organizaţiei...