Cele mai citite
 


Primele carduri naţionale de sănătate, emise de la 1 ianuarie 2011
joi, 9 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele carduri naţionale de sănătate vor fi emise începând cu 1 ianuarie 2011, dată de la care va fi introdus şi sistemul de coplată, a informat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
'Astăzi (miercuri - n.r.) Guvernul a aprobat o hotărâre care este un pas important în procesul de informatizare a sistemului sanitar românesc, şi anume s-a încheiat cadrul legal pentru desemnarea Companiei Naţionale Imprimeria Naţională, în numele şi pentru Casa Naţională de Sănătate, pentru achiziţionarea cardului naţional de sănătate', a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri, ministrul Sănătăţii.
El a precizat că, potrivit legislaţiei în vigoare, acest sistem ar fi trebuit să fie implementat încă din ianuarie 2008.
Potrivit ministrului Sănătăţii, din ianuarie 2011 vor beneficia de aceste carduri în jur de 18 milioane de cetăţeni.
În ceea ce priveşte avantajele acestor carduri, Cseke Attila susţine că acestea vor conţine date de identificare a deţinătorului, dovada contribuţiei la asigurările de sănătate, precum şi numărul solicitărilor de servicii medicale, fapt ce reduce birocraţie şi creşte calitatea actelor medicale.
'Toţi cetăţenii care au calitatea de asigurat vor beneficia de un asemenea card naţional de sănătate. Practic, acesta va fi eliberat fiecărui asigurat. Vorbim în principiu de 18 milioane de cetăţeni români care astăzi au calitatea de asigurat. Primele carduri vor fi la începutul lunii ianuarie 2011', a specificat ministrul.
Acesta a afirmat că eliberarea cardurilor se va face treptat şi vor fi trimise fiecărui beneficiar prin intermediul Poştei Române.
'Noi vom propune ca eliberarea să se facă în primul rând pentru salariaţi şi pentru cei care contribuie cu o sumă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, urmând ca după închiderea acestei etape să trecem la alte categorii', a mai spus ministrul.
În ceea ce priveşte costurile pe care le presupune acest proces de informatizare a sistemului sanitar, Cseke Attila a precizat că nu poate da o cifră exactă, dar că preţul de achiziţie a unui cip, care se regăseşte în fiecare card de sănătate, este de aproximativ doi euro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Ministrul Sănătăţii vrea CNAS în subordinea sa Constanţa, 11 iul /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat duminică, la Constanţa, că, în opinia sa, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să treacă în subordinea ministerului, sau măcar să fie în coordonarea acestuia.
Cseke Attila: Fondul privat de asigurări de sănătate este necesar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că este necesară înfiinţarea unui fond privat de asigurări de sănătate, dar spune că trebuie schimbată, în acelaşi timp, şi mentalitatea din sistemul sanitar românesc.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...