Cele mai citite
 


Sibiu: Pericole descoperite de pompieri, la maternitate
joi, 9 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele două sute de mămici împreună cu bebeluşii internaţi la maternitatea din municipiul Sibiu, din cel mai mare spital din judeţ, ar putea fi puşi în pericol în caz de incendiu, pentru că pereţii saloanelor ascund instalaţii electrice stricate sau improvizate, nu funcţionează detectoarele de fum şi mai grav, hidranţii nu au ţevi şi furtune de refulare, potrivit concluziilor controlului efectuat de pompieri şi publicat miercuri.
Ca urmare a incendiului care a avut loc la maternitatea din Bucureşti, pompierii sibieni au avertizat conducerea Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, ca maxim într-o lună de zile, deci până în octombrie 2010, să remedieze toate neregulile care ar putea cauza un incendiu.
Conform raportului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, la maternitatea din oraş, în caz de incendiu, atât medicii, asistentele, dar şi pacientele şi copiii, nu au marcate căile de evacuare. Nu numai că le-ar fi destul de dificil să folosească căile de evacuare din clădire în caz de incendiu, dar atât angajaţii spitalului, cât şi pacientele de la maternitate folosesc prize defecte, instalaţii electrice stricate şi improvizate
De asemenea, la maternitatea din Sibiu există instalaţie de detectare şi semnalizare a fumului, însă nu funcţionează, iar pentru stingerea unui eventual incendiu hidranţii interiori ar fi imposibil de folosit, pentru că nu au furtune şi ţevi de refulare. Deşi a modernizat maternitatea, conducerea spitalului nu a cerut şi deci nu are avizele şi autorizaţiile de securitate de incendiu, a spaţiilor recent amenajate. Nici buteliile cu oxigen din maternitate nu sunt sigure, dovadă că o parte din tuburile de cauciuc folosite sunt crăpate. Noile prize care au fost montate, nu sunt protejate, conform legii, de vapori şi umiditate crescută.
Purtătoarea de cuvânt a spitalului sibian, Raluca Puşcă, a declarat pentru Agerpres că se va încerca de către conducerea unităţii 'remedierea în măsura posibilităţilor şi cât mai repede a deficienţele constatate, cu precizarea că până în prezent la maternitatea sibiană nu a avut loc nici un incendiu'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Simulare de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa Un incendiu a izbucnit, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, mobilizând întreg personalul medical, pe lângă pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. Aceştia au ajuns la faţa locului cu trei autospeciale pentru a interveni la stingerea flăcărilor. Din fericire, a fost...
Galaţi: Nereguli la Maternitatea Spitalului Judeţean O echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a descoperit marţi mai multe nereguli la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din localitate şi la secţia Neonatologie, în urma unui control de specialitate care va extins la toate spitalele din judeţ.
Şeful Serviciului Tehnic de la Giuleşti, acuzat de 'zdruncinarea' activităţii medicale (PÎCCJ) Bucureşti, 27 aug /Agerpres/ - Sistemul medical care asigură tratament de specialitate şi protecţie nou-născuţilor de la Maternitatea Giuleşti a fost serios ''zdruncinat'' de modalitatea defectuoasă de îndeplinire a îndatoririlor de serviciu de către Vasile Dima, şeful Serviciului tehnic al Spitalului...
Sponsorizări ISU în 2015 - Materiale IT, furtunuri, echipamente medicale, materiale de construcţii, televizoare, hârtie igienică Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a publicat marţi pe site sponsorizările primite de inspectoratele teritoriale în anul 2015, materiale de peste 100.000 de lei primind ISU Bucureşti Ilfov, ISU Buzău, ISU Timiş, ISU Suceava şi IGSU.
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Giurgiu: Paciente şi nou-născuţi, evacuaţi din maternitatea Spitalului Judeţean din cauza unui incendiu Şase femei şi opt nou-născuţi care se aflau internaţi la secţia Maternitate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu au fost evacuaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă după ce în salonul de Pretravaliu de la etajul doi a izbucnit un incendiu.