Cele mai citite
 


Neamţ: Focar de pojar la pediatria Spitalului Roman
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piatra Neamţ, 8 sep /Agerpres/ - Un focar de rujeolă (pojar) în urma căruia 10 bebeluşi s-au îmbolnăvit a fost depistat în secţia de pediatrie a Spitalului municipal Roman.
Potrivit informaţiilor furnizate de doctorul Roxana Pipirigeanu, şefa secţiei de Epidemiologie din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Neamţ, virusul s-a răspândit după ce a fost internat un copil deja bolnav de rujeolă.
'Situaţia se află sub control. Sunt 10 cazuri, însă copiii nu au o formă gravă a bolii', a declarat, pentru AGERPRES, doctorul Roxana Pipirigeanu, şefa secţiei de Epidemiologie din cadrul ASP Neamţ.
Cei 10 bebeluşi nu au putut fi vaccinaţi împotriva rujeolei deoarece imunizarea se face după vârsta de 12 luni, iar aceştia au sub un an de zile.
Autoritatea de Sănătate Publică Neamţ a luat toate măsurile pentru a evita răspândirea virusului, însă se aşteaptă ca în zilele viitoare să apară şi alte cazuri ale unor bebeluşi deja infectaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fiecare copil din Piatra Neamţ contează! Sprijin în valoare de 110.000 lei pentru Maternitatea din Piatra Neamţ Piatra Neamţ, 21 noiembrie 2012 – Organizaţia Salvaţi Copiii donează secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ echipamente medicale performante în valoare de 110.000 lei, cu scopul de a contribui la reducerea mortalităţii infantile din judeţ. În 2011, rata mortalităţii infantile...
Neamţ: Primăria ia măsuri preventive împotriva gripei aviare Conducerea Primăriei Piatra Neamţ a emis, joi, mai multe hotărâri pentru prevenirea apariţiei gripei aviare, dat fiind faptul că odată cu migraţia păsărilor, aflată în plină desfăşurare, există pericolul apariţiei unui focar.
Neamţ: Aparatură medicală de 33.000 dolari donată secţiei de pediatrie a spitalului judeţean Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a primit o donaţie de aparatură medicală în valoare de 33.000 dolari.
Neamţ: Focar de gripă nouă într-o clasă a unei şcoli Alte şase cazuri de gripă nouă au fost confirmate, de către specialiştii Institutului Cantacuzino, la şcoala din comuna Ghindăoani, după ce iniţial, două fetiţe fuseseră diagnosticate cu virusul A/H1N1.
Neamţ: Organizaţia 'Salvaţi Copiii' a donat aparatură de peste 110.000 de lei secţiei de neonatologie Organizaţia 'Salvaţi Copiii' a donat, miercuri, secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, aparatură în valoare de peste 110.000 de lei.
Neamţ: Saloane pentru nou-născuţi reabilitate cu sprijinul unui ONG Două rezerve pentru nou-născuţi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, reabilitate cu sprijinul Asociaţiei 'Sens Civic' Piatra Neamţ au fost date în folosinţă, vineri, în prezenţa conducerii unităţii sanitare.