Cele mai citite
 


Olt: Defecţiuni la instalaţiile electrice şi hidranţi, în spitale
joi, 9 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este deficitar la toate capitolele privitoare la intervenţii în caz de incediu, probleme cu măsurile de apărare împotriva incendiilor fiind găsite de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt în toate spitalele din judeţ.
Într-un raport al Prefecturii Olt dat publicităţii miercuri, se arată că o comisie judeţeană de control privind apărarea împotriva incendiilor, formată din specialişti de la ISU Olt şi Direcţia de Sănătate Publică, a verificat în ultimele două săptămâni toate spitalele din judeţ şi în fiecare unitate a găsit nereguli, începând de la instalaţiile electrice şi până la hidranţi cu defecţiuni ori lipsa planurilor de evacuare în caz de incendiu.
Directorul Cancelariei Prefectului din judeţul Olt, Petre Lupu, a precizat că în urma controlului au fost sancţionate trei unităţi sanitare cu amenzi de câte 500 lei iar patru au fost sancţionate cu avertisment, toate având obligaţia să remedieze deficienţele până la sfârşitul lunii septembrie.
Cele mai numeroase nereguli au fost constatate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde nu funcţionează iluminatul pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, sunt deficienţe la instalaţiile electrice, hidranţii interiori nu au dotarea necesară, nu există detector automat de gaze naturale la blocul alimentar etc.
În document se mai arată că la nicio unitate sanitară publică cu paturi din judeţul Olt, din cele şapte existente, nu sunt afişate planuri de evacuare a persoanelor pe fiecare nivel, pe căile de acces şi în locuri vizibile, iar pe căile de evacuare (holuri, case de scări) sunt amplasate materiale care reduc lăţimea acestora, îngreunând evacuarea.
Comisia de control a mai constatat că în unităţile sanitare nu s-au făcut exerciţii privind modul de intervenţie în caz de incendiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.
Olt: Medici din Milano participă la intervenţii laparoscopice la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Medici italieni de la spitalul Niguarda din Milano participă, începând de joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, la un schimb de experienţă, în baza unui parteneriat între cele două unităţi medicale, delegaţia italiană urmând să ia parte la primele intervenţii laparoscopice de la Secţia...
Olt: 15 copii cu boli diareice acute şi deshidratare internaţi la spitalul din Slatina în ultimele cinci zile Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a anunţat, luni, că în ultimele cinci zile au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina 15 copii cu vârste mai mici de cinci ani care aveau boală diareică acută şi deshidratare, iar alţi doi copii din judeţ au fost internaţi la spitale din Craiova şi...
Olt: Zece autospeciale au intrat în dotarea ISU prin proiecte cu finanţare europeană Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a primit în ultimii trei ani zece autospeciale noi, iar în următoare luni va mai primi încă două autovehicule, respectiv o autofreză de zăpadă şi un autovehicul cu şenile, în cadrul unui program regional de îmbunătăţire a bazelor operaţionale pentru...
Olt: Patru pacienţi cu gripă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Numărul cazurilor de gripă din judeţul Olt continuă să crească, luni fiind confirmată prezenţa virusului la şase persoane care au fost internate de săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu simptomele specifice, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.